• 瀏覽: 70,561
  • 回覆: 691
+29
引用:
原帖由 pugbb 於 2019-7-11 03:48 PM 發表
不少市民自發各區設立「連儂牆」,聲援反對《逃犯條例》修訂運動。今晨(11日)一時許,一名中年男子到九龍灣地鐵站對出的「連儂牆」,涉嫌打傷兩名守護「連儂牆」的義工,其中一名年輕義工疑遭該男子正面狂毆十多拳,義工打不還手,最終倒在地上。民主黨立法會議員鄺俊宇凌晨到醫院支援傷者,指傷者打不還手,更顯得施襲者橫蠻無理,形容傷者是「硬淨哥」。鄺俊宇又怒斥施襲者是「人渣」,「知唔知會打死人!拳拳要害!」

h ...
磺已完正是人渣

用拳頭就人渣,咁用磚頭係?

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-7-11 03:48 PM 發表
不少市民自發各區設立「連儂牆」,聲援反對《逃犯條例》修訂運動。今晨(11日)一時許,一名中年男子到九龍灣地鐵站對出的「連儂牆」,涉嫌打傷兩名守護「連儂牆」的義工,其中一名年輕義工疑遭該男子正面狂毆十多拳,義工打不還手,最終倒在地上。民主黨立法會議員鄺俊宇凌晨到醫院支援傷者,指傷者打不還手,更顯得施襲者橫蠻無理,形容傷者是「硬淨哥」。鄺俊宇又怒斥施襲者是「人渣」,「知唔知會打死人!拳拳要害!」

h ...
咁泛民係人渣之中嘅人渣?

人渣過鄺耳完比錢毛知人掛𣄃命喪金鐘

食屎啦,鄺俊宇

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-11 04:30 PM 發表
祝肥佬企圖謀剎罪成 😹😹影住重打頭
腦震盪腦出血失工作力,再告賠3900萬
打畜生害蟲只是義士或戰士
何暃之有?

十幾人圍埋嚟唔畀走唔係恐嚇?係咁揾個心口撞埋嚟唔係襲擊?
義士係自衛還擊,有乜問題?唔係想話佢一打十幾,打到班廢物仆街呀?

引用:
原帖由 不切實際 於 2019-7-11 04:48 PM 發表
我見呢位先生手冇吋鐵喎,仲要冇磚頭,拳拳有愛,算好和平
手毛寸鐵呢D先糸

愈攪愈大,,判刑都會重啲

引用:
原帖由 qq338 於 2019-7-11 04:58 PM 發表

佢仲好似冇頭盔口罩,係咪呢?我睇唔到!

不過,成件事發生時,係咪有記者在現場拍攝?如果係,個記者係最冷血,仲要將鏡頭前清空D人(應該是佢地刻意讓開)等記者拍得清楚D!

我見好多暴徒攻擊襲擊警察時的片段是好多人在鏡頭前刻意左擋右擋,這種記者非常劣質! ...
香港妓者只是編劇

人渣

嗯,原來香港有皇法架,霸路破壞立法會掉磚私人資料又唔講既?
幫你做野就警察,阻止你就黑警。

雙重標準,嚴人寬己,有錯都是別人錯,泛民出黎講既野一定唔會離開依3個準則。

打得太好,好感動!義士!

鄺政棍去食屎啦!!你又譴責打市民,非禮女人啲暴徒?又選擇性失明?香港市民見到你條撚樣真係嬲到瞓唔到喇!!

拳頭都打死人, 咁講咩手毛串鐵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]