• 瀏覽: 192,541
  • 回覆: 1,128
  • 追帖: 5
+29
引用:
原帖由 寒冬大大馬桶 於 2019-7-11 01:07 PM 發表

原來黃畜黑社會恐嚇人在先,肥哥哥自衞啫。
👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 破曉微涼 於 2019-7-11 11:50 發表
【11:33】被打13拳的姓麥義工原來是跆拳道黑帶高手,但他因為不欲誤傷他人及避免遭誣衊打架,才決定打不還手。【10:15】新增麥姓傷者訪問...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190711/720pix/1562799855_167f.jpg

https://hk.news.appledaily.com/breaking/ ...
呀義工刻意唔比人走係咪非法禁錮?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-7-11 01:01 PM 發表
如果我打膠青,會先講以下說話自保:

「拿,你唔走丫嘛,我而家同你練習跆拳道,ok?大家聽到,係練習跆拳道」,

然後先打,佢方唔走,企在前面即是默認參加,練跆拳當然會受傷,

講明係練習就係打人自保方法! ...
[1] 刑法第29條:「
I 教唆他人使之實行犯罪行為者,為教唆犯。
II 教唆犯之處罰,依其所教唆之罪處罰之。」

[2] 刑法第153條:「以文字、圖畫、演說或他法,公然為左列行為之一者,處二年以下有期徒刑、拘役或一千元以下罰金:
一、煽惑他人犯罪者。
二、煽惑他人違背法令,或抗拒合法之命令者。」

陣間拎住 呢個 「人民英雄」 嘅 大頭照去貼先
等佢嘅家人可以同佢共享榮耀

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-7-11 01:07 PM 發表

都冇撤回

唔知跪on 9 d 定坐監 on 9 d
繼續幾10萬個月
係呀冇撤回, 壽終正寢之嘛, 都話藍狗多弱智真係冇錯!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-7-11 01:01 PM 發表
如果我打膠青,會先講以下說話自保:

「拿,你唔走丫嘛,我而家同你練習跆拳道,ok?大家聽到,係練習跆拳道」,

然後先打,佢方唔走,企在前面即是默認參加,練跆拳當然會受傷,

講明係練習就係打人自保方法! ...
應該先影9佢地相+call差佬

個位黑帶哥哥,食咗幾拳已經跌低咗,仲點可以還手傷及途人呢😅

引用:
原帖由 kenlau88 於 2019-7-11 01:08 PM 發表

係呀冇撤回, 壽終正寢之嘛, 都話藍狗多弱智真係冇錯!
on 9 到坐監
除時推都得

引用:
原帖由 寒冬大大馬桶 於 2019-7-11 01:07 PM 發表

原來黃畜黑社會恐嚇人在先,肥哥哥自衞啫。
你申請上法庭做證人啦, 笨

死廢柴中坑唔死都無L用.

引用:
原帖由 annwong 於 2019-7-11 12:03 PM 發表
警察咁多事做嘜啫, 暴徒係唔需要警察的
警察無出糧??
佢地做義工 ?

食屎啦佢地

睇唔出系黑帶,睇到好似黑社會爛仔咁。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-7-11 01:10 PM 發表

on 9 到坐監
除時推都得
聽日就推啦, 笨, 都話藍狗多弱智

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]