• 瀏覽: 60,722
  • 回覆: 27
  • 追帖: 11
+3
係香港住話大6生活好好冇說服力喎,
既然嚮往大6生活點解唔搬上大6,社會信用體系啱哂呢位西人。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:11 PM 發表

內文咪講咗囉,96~13年間逢一至五上內地工作,六日就返港陪家人
我講而家啊,係香港定係大6啊。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:16 PM 發表

覺得內地好就唔可以住香港?人地成家人係香港喎,咁同一道理,成日反中既人,做咩又係香港住?
你唔識咩叫做以身作則,空口講白話有咩用,
袁小靚都話大6政府好西方政府衰到貼到,結果咪自己移民走佬。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:27 PM 發表

咁你幾時以身作則?定係你話緊所有反中反港府既人空口說白話?漢奸們夠日日話西方點好中國點差,又咪日日賴死係中國香港特別行政區。
港奸覺得大6好你咪上去住囉,唔好成日得個講字。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:34 PM 發表

漢奸覺得中國唔好咪快啲搬離中國香港,唔好得個講字。
大6都話香港係反共基地,港奸咁熱愛大6你點解唔返大6住。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:41 PM 發表

香港已回歸廿年,係乜基地都影響唔到香港係中國一部分,漢奸咁討厭中國點解唔搬離中國香港?
講咁多做乜港奸快啲離開反共基地去擁抱大6啦。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:46 PM 發表

佢覺得大陸好,個冇覺得香港差,反而有啲人成日話中國點衰點衰,但又要賴死係中國香港,真係睇到都覺辛苦
講嚟講去都係唔敢返大6生活死要留係香港,
大6有陽光司法上去感受下先再講啦。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:50 PM 發表

定係你覺得以後都唔再接觸有關中國既野?
你分開中國同中共先講啦。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 04:53 PM 發表

冇錯呀,講嚟講去就係唔敢離開中國香港,西方有鎗殺異色人種既自由你又有冇能力去感受下呢?至少文中鬼佬係中國住咗十七年,你呢?幾時離開中國既土地? ...
返上去大6生活先再講,不過到時睇唔到你係香討留言。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-7-11 05:01 PM 發表

唔係呀,好多漢奸話內地人翻牆上香討,又話人收五毛維穩,乜依家又話上唔到香討呀?
好多港奸話鐘意社會信任系統快啲上去享受下啦,翻牆好似要扣分。

引用:
原帖由 行衰運 於 2019-7-11 05:06 PM 發表

你係真唔知定假唔知,香港係中國既一個城市,個鬼佬而家咪住係中國囉。
香港用港幣,上網睇片用YOUTUBE通訊用WHATSAPP, FACEBOOK,大6其他城市用唔用到?

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2019-7-11 05:22 PM 發表

香港就係中國嘅地方,唔鍾意中國就唔好瀨死喺香港,唔好得講字。
大6好啊返大6啦,又係瀨死係香港唔走死剩把口。

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2019-7-11 05:32 PM 發表

咁又點?一國兩制,就算喺大陸睇唔到又點,人哋微信、youku等等大把app用,使稀罕呢啲?
係啊大6乜春都有英國鬼又吹到咁好,咁滿意仲留係香港等乜。

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2019-7-11 05:35 PM 發表

好過有人唔鍾意中國但又離唔開用中國嘢
咁你仲唔全身投入大6,
成班毛吹咗咁多頁都係唔敢返大6住。

引用:
原帖由 tailing 於 2019-7-11 05:38 PM 發表

原來你哋說好的自由,就係唔俾其他人有自由!
我只係叫個鬼佬身體力行,証明大6生活好似佢講咁,
但係講嚟講去全部都係得個吹字。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]