• 瀏覽: 82,270
  • 回覆: 896
  • 追帖: 1
+31
引用:
原帖由 514k 於 2019-7-11 06:42 PM 發表

話警察係狗,就好高質?
尋日先有個廢精以為市民怕左佢地,俾陀地圍番轉頭,叫得最大聲報警果個係佢

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-11 10:24 AM 發表
遊行又小
勇武又小
光復又小
連咁溫和貼將紙仔都小 仲話係為保護社會要撕走
都係表達下意見姐 我今朝見經過既婆婆公公都有停低睇下
平心而論 memo仔好危險架咩?
如果係咁 唔怪得獅子狗full gear去撕幾張memo紙啦 ...
隨街貼招紙係犯法行為
104A條《禁止未經准許而展示招貼或海報》
70章《定額罰款(公眾地方潔淨罪行)條例》
泛民特別係激進果批已經接近無視法律, 咁樣對守法既人好唔公平

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-11 10:24 AM 發表
遊行又小
勇武又小
光復又小
如果係咁 唔怪得獅子狗full gear去撕幾張memo紙啦 ...
點解大家撕張紙仔就瓜瓜叫,因為班反條例走狗攪文化大革命

引用:
遊行又小
勇武又小
光復又小
咁在流膿牆上貼撐警、嚴懲暴徒、支持修訂逃犯條例、支持23條…咁又得唔得呢?會唔會鬼吊咁聲呢?

引用:
原帖由 沉睡粉紅的弟弟 於 2019-7-11 06:37 PM 發表
貼紙仔真係好小事😃

但會唔會有時係因為本身形象唔好,啫係你知啦嗰班人,又暴動,又爆警總,又爆立法會,又非禮,又搶電話,又圍毆,又睇唔到樣,又是非不分,又做過又唔認,又危害公眾安全利益等等,或者因為咁樣被市民定性為暴徒/邪教,咁如果暴徒/邪教出嚟貼紙聚集,咁市民緊張真係好平常,唔知係咪宣揚邪教教義,荼毒下一代,因為都要保障身邊嘅人嘅人生安全,係咪先😃

但我都認為貼紙本來真係好小事,等如清 ...
貼完就走當然小事啦...
大把景點掛個鎖留個言都冇事架..
而家啲人貼完唔走..仲有"義工"在場拍照呢啲就叫做聚眾...
之後又想點呢?心照啦...

比你貼,髪 L 公 又貼,你犯法,人又犯,實世界大亂,你地仲要貼警員相咁小學G ,遅早鬥起底,咩後果,小學生都諗到

班L樣咪同林鄭一樣莫視民意!有無咨詢過居民呀?四週強行張貼,移除又圍人又兇人,民主唔L係咁㗎吓話?

引用:
遊行又小
勇武又小
光復又小
係呀,好危險呀,係咪唔可以撕?

引用:
原帖由 magiccup 於 2019-7-11 06:50 PM 發表

咁在流膿牆上貼撐警、嚴懲暴徒、支持修訂逃犯條例、支持23條…咁又得唔得呢?會唔會鬼吊咁聲呢?
當然得啦..不過後果應該慘過TVB

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-11 05:54 PM 發表

香港咪大家屋企
香港是我家!

整整下就會好似港大"民主牆" 咁,校方免費提供個位出黎收返都唔得,更加唔好講佢地而家係非法霸佔貼上紙仔。

而且只係部分人覺得溫暖,都有人係覺得討厭。

引用:
原帖由 我是中國REN 於 2019-7-11 06:51 PM 發表

貼完就走當然小事啦...
大把景點掛個鎖留個言都冇事架..
而家啲人貼完唔走..仲有"義工"在場拍照呢啲就叫做聚眾...
之後又想點呢?心照啦...
想揾借口留係到唔走,正PK

引用:
遊行又小
勇武又小
光復又小
屋企大把牆,無人阻你

引用:
遊行又小
勇武又小
光復又小
你知唔知咩叫社會秩序? 賣樓嗰啲可唔可以隨街貼?
請人又隨街貼?
大減價又貼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]