• 瀏覽: 15,169
  • 回覆: 78
+2
引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-11 08:25 AM 發表
廉署發表《2018年年報》,指去年共接獲2,665宗與選舉無關的貪污投訴,當中涉及私營機構的投訴佔66%,27%涉及政府部門,7%有關公共機構。

廉署又接獲97宗涉嫌違反《選舉(舞弊及非法行為)條例》的投訴,當中分別有44宗及20宗與3月及11月舉行的去年立法會補選有關。又指根據該署去年周年民意調查顯示,98.4%的受訪者表示在過去12個月沒有親身遇過貪污情況;約97%人對廉署工作表達支持, ...
今年要返計肥馬果單!

二千後入識要供老強,退休後又無醫療,高乜薪養乜廉?算吧啦

四大華探長 咪四大地產商囉!
廢老們: 那些年1966,1967

天星小輪加價事件 人造膠花廠事件

你地有冇份呀? 當時仲係佢地果個年紀既你地? 全部死L哂? 

引用:
原帖由 Fairwoodtai 於 2019-7-11 09:43 AM 發表
都回歸咁耐咯,ICAC撤左佢啦,貪下小恩小惠由得佢啦
ICAC 現在功能是用來"背書"貪官沒有貪的, 不能撤, 反正用的是香港人的錢.

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-7-11 11:40 AM 發表
梁振英一個人係枱面見到既都貪五千萬,未爆出來既分分鐘係以億計
我認為枱底數起碼超過一兆億美元。 還掂都係吹。二百萬示威又係吹,下次吹夠5百萬。

反對派佔剰餘73%

老廉收投訴就會 open file 去查 當然好多告吾到

最錯系搞曾生 香港前最高統帥 結果搞足七年 無事 直頭令香港蒙羞

高薪養廉好似唔work 🤭

貪婪種族是這樣造成的

白生一上場就被飯泯抯撃,所以現在已失去作用,政苦再無部門可以拑制假髪人,漢奸輕易控制屍髮𠝹

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-11 08:25 AM 發表
廉署發表《2018年年報》,指去年共接獲2,665宗與選舉無關的貪污投訴,當中涉及私營機構的投訴佔66%,27%涉及政府部門,7%有關公共機構。

廉署又接獲97宗涉嫌違反《選舉(舞弊及非法行為)條例》的投訴,當中分別有44宗及20宗與3月及11月舉行的去年立法會補選有關。又指根據該署去年周年民意調查顯示,98.4%的受訪者表示在過去12個月沒有親身遇過貪污情況;約97%人對廉署工作表達支持, ...
前發展局長同689

快d查下班議員唔

香港仲有老廉咩?

摺左佢啦

回歸後,ICAC就廢左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]