• 瀏覽: 15,151
  • 回覆: 78
+2
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-7-11 11:40 AM 發表
梁振英一個人係枱面見到既都貪五千萬,未爆出來既分分鐘係以億計
點都唔夠啲褲毫地剷狗同已猿関係好啦。黑金正治。

藍屍廢人係邊?? 出黎講兩句 點解政府會做犯法野

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-7-11 08:56 AM 發表
最貪嗰個就係廉政公署自己,點捉呀?
吹大啲

而加ICAC以經冇左意義,幾可惜

引用:
原帖由 discussfai123 於 2019-7-11 13:48 發表

吹大啲
否則點解釋點解黑金案所有泛民都放生
林卓延爆內部有人不滿UGL調查結果仍然乜事都無

唔係收左錢咁又係乜野原因?

引用:
原帖由 supplier 於 2019-7-11 12:29 PM 發表
有聽過講座,原來最多貪污投訴係針對 業主立案法團
因為政府高官與權貴投訴不會受理,有律政司把關,駛咩驚

引用:
原帖由 arrow11 於 2019-7-11 02:09 PM 發表

因為政府高官與權貴投訴不會受理,有律政司把關,駛咩驚
沒你那麽多政治想法,是說投訴立案,不是定案判刑。

都不是今天的事囉。

附件

公墓園.png(832.61 KB)

貪得最勁,洗黑錢最強係嗰班帶大量黑錢來港再請香港人幫手洗黑錢嘅大陸貪污商人,其中一個洗黑錢商人係郭文貴。

引用:
原帖由 caihk 於 2019-7-11 08:26 AM 發表
高薪養廉根本唔work
新加坡做得最成功,政府人工高,但做事效率廉潔度全球第一

引用:
原帖由 supplier 於 2019-7-11 02:11 PM 發表

沒你那麽多政治想法,是說投訴立案,不是定案判刑。
既然市民對ICAC已經死心,投訴又有何用?

但一單都捉唔到。人工就逗足

引用:
原帖由 yesterday_gun 於 11-7-2019 09:27 AM 發表
養這麽多icac的人,每月出糧都好多錢,弄些雞毛蒜皮的事情。香港股市這麽多人屠宰,又不管。幣少爺詐騙又不管。
但係當年港英政府就係用高薪酬勞,仲有過冷河期,解決左政府官員貪污,同私私相授問題

而外判制度先係引入利益問題的根源

乜依家重有
廉記架咩!!

九七後就無左喇!!

政公署以前英國監管 比較實在 而家自己管自己 最後無罪釋放 已經 盡失民心 浪費香港人 錢 同立法會一樣可以摺埋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]