• 瀏覽: 132,147
  • 回覆: 780
  • 追帖: 8
+19
引用:
原帖由 ie7 於 2019-7-11 09:40 AM 發表
天大笑話,窮閪話罷買
唔好唔記得,佢哋話要罷用中銀喎~問你驚唔驚!

[url=Trip.com]Trip.com[/url]係中國公司,撤TVB可信性底

[有人還乘機推介大陸品牌代替品] 我撐你...飲多啲

成班黃狗走火入魔,系人都知TBB系遍地黃花,佔中時做過乜,甘快失憶

其實....呢班垃圾有無考慮封殺CCTVB既藝人? 
話哂佢哋都助糼為虐喎!

引用:
原帖由 bananahk 於 2019-7-11 09:27 AM 發表
人哋唔表態就洗人FB版,其實同批鬥有無分別?
班本土港獨暴徒係咁,最愛批鬥同圍人!

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2019-7-11 09:33 AM 發表

雖然TVB有走下坡跡象
但其他台影響力始終較細或者只係收費台
廣告客戶又比較少
影響力始終不及TVB

所謂擒賊先擒王
TVB被暴徒打壓
正好俾其他媒體知道
再報導不利暴徒嘅消息
下場就係咁 ...
其實真係好笑,其他電視台沒有播?
看來你真係只專注某電視台新聞
而未有睇過其他電視台新聞
我習慣性,㡬個電視台新聞都有睇
所以你講既情況,只係你自己知

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-11 08:20 AM 發表
【反送中】【本報訊】反送中運動席捲全城,抗爭對象擴展至紅媒之首無綫電視(0511),網民不滿其新聞報道手法偏頗,兩周前提議發動「經濟制裁」,籲廣告業界及各品牌「恥與為伍」罷落廣告。事件醞釀兩周,累計已有逾10個客戶表態,宣佈「暫緩」甚至撤回在TVB播廣告。

https://static.appledaily.hk/ima ... video/20190711/720p ...
認真講句,班民主人士仲獨裁恐怖過共產黨。依家冇權力已經可以對異己批鬥打壓成咁,若將來真係執政,真係不堪設想!

報導真相就要被滅聲................

呢D 所謂民主, 好獨裁..............

引用:
原帖由 空空奇談 於 2019-7-11 09:42 AM 發表

唔好唔記得,佢哋話要罷用中銀喎~問你驚唔驚!
咁就把中銀發行的港鈔燒左去,一於唔用

我都唔會幫襯個佢地, 完

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2019-7-11 09:31 AM 發表
咁響應暴徒
第日全年業績下滑時,記得找暴徒賠償😏
暴徒話放低幾蚊比你就算有找數

on9無藥醫

TVB未驚過!

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-7-11 08:25 AM 發表
連鎖反應, 越來越多, CCTVB大鑊了。   
TVB吾大鑊,香港依家有尼啲黃衛兵先大鑊,但凡吾合心龍就要封殺,置人於死地,尼啲行為居然由口口 聲聲爭取民主既人做,十分諷刺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]