• 瀏覽: 132,238
  • 回覆: 780
  • 追帖: 8
+19
引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-11 08:20 AM 發表
【反送中】【本報訊】反送中運動席捲全城,抗爭對象擴展至紅媒之首無綫電視(0511),網民不滿其新聞報道手法偏頗,兩周前提議發動「經濟制裁」,籲廣告業界及各品牌「恥與為伍」罷落廣告。事件醞釀兩周,累計已有逾10個客戶表態,宣佈「暫緩」甚至撤回在TVB播廣告。

https://static.appledaily.hk/ima ... video/20190711/720p ...
又唔見班友轉晒去蘋果賣!你咪撚戇鳩啦

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-7-11 08:20 AM 發表
【反送中】【本報訊】反送中運動席捲全城,抗爭對象擴展至紅媒之首無綫電視(0511),網民不滿其新聞報道手法偏頗,兩周前提議發動「經濟制裁」,籲廣告業界及各品牌「恥與為伍」罷落廣告。事件醞釀兩周,累計已有逾10個客戶表態,宣佈「暫緩」甚至撤回在TVB播廣告。

https://static.appledaily.hk/ima ... video/20190711/720p ...
睇少啲毒果啦儍仔,毒死你呀

毒果早就嚮連登落嗮針,一接到order就起幾個標題做嘢,唔係真係信由嗰班濕鳩網民發起呢D反乜反物“任務”呀?

黃色商品自動投案,好事。

一定要搵冇大陸市場的公司,傻仔

Trip.com係中資背景嘅,d人會唔會諗多咗?

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2019-7-11 08:28 AM 發表

蘋果真係白痴,攜程大陸公司嚟喎
玩挑撥離間蘋果最叻

引用:
原帖由 『巴治奧』 於 2019-7-11 08:56 AM 發表
晒撚氣,反送中班粉腸唔睇tvb唔通睇cnn咪
英文又唔撚識聽,普通話又唔識……
佢地可以睇得d咩?

梁振英叫人唔好飲寶礦力,咁若最多廣告商抽起廣告咁好多嘢唔買得,廣告商唔抽廣告無線有無分錢我先?無!我點解要支持一間商業機構?

Trip.com剛好做完一個月既Mobile app 信用卡優惠campaign 咁又入埋數?

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2019-7-11 08:45 AM 發表

好波 食花生 Ali呢

結果Expedia、HKTV Mall及幸福傷風素成為首波行動目標
<—- 最黃果幾間反而唔理你地,真係情何以堪啊!

[url=trip.com]trip.com[/url]?母公司ctrip係大陸架喎!咁大膽玩埋一份?

之前蘋果咪話梁前特首成日叫人唔好用有嚮蘋果落廣告既商品係好唔岩既,而家掉返轉了,蘋果有無乜野表示咁呀?

轉去蘋果落?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]