• 瀏覽: 20,496
  • 回覆: 153
+4
提提大家

上次7警事件,唯一拍到的是TVB,其他傳媒,不知道真沒拍到,還是被消失了

法庭用條片,對應衣服等特徵,判7警入獄

7警依家仲服刑中,但黃絲因為TVB今次無偏幫,就發動反TVB

呢班暴徒有無朋友,有無良心,自己衡量

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-11 01:55 AM 發表
提提大家

上次7警事件,唯一拍到的是TVB,其他傳媒,不知道真沒拍到,還是被消失了

7警依家仲服刑中,但黃絲因為TVB今次無偏幫,就發動反TVB

呢班暴徒有無朋友,有無良心,自己衡量 ...
全正

支鏡就無咩偏幫,把口就無五分就偏左兩三分

引用:
原帖由 poonhk 於 2019-7-11 02:34 AM 發表
支鏡就無咩偏幫,把口就無五分就偏左兩三分
今次有無媒體怕到類似7警的獨家猛片?

其實所有傳媒一樣有自我審查

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-11 01:55 AM 發表
提提大家

呢班暴徒有無朋友,有無良心,自己衡量 ...
你唔好再幫tvb 染返黃喇,
我一定鼓勵大家圍柒佢。

其實佔中時tvb都係偏黃
但個時已經俾人叫cctvb

引用:
原帖由 lam703 於 2019-7-11 11:18 PM 發表

你唔好再幫tvb 染返黃喇,
我一定鼓勵大家圍柒佢。
TVB點解要染黃?

帖系指出黃絲根本無義可講,最緊要亂

引用:
原帖由 namnamnamlolo 於 2019-7-11 11:31 PM 發表
其實佔中時tvb都係偏黃
但個時已經俾人叫cctvb
壓力,因為如用口術可以令媒體偏幫自己,有利日后站道德高地

有高人在指點,十幾歲年青人無甘水深

好大部分係邊青,現實社會無視既垃圾,圍呢圍路嗰陣先搵到自我價值
乜都冇命一條,咩訴求都係假,有得玩同你玩到天荒地老都仲得

引用:
原帖由 20031210 於 2019-7-12 03:07 AM 發表
好大部分係邊青,現實社會無視既垃圾,圍呢圍路嗰陣先搵到自我價值
乜都冇命一條,咩訴求都係假,有得玩同你玩到天荒地老都仲得
被洗腦

經常話未來系年青人的....

其實未來供養既得利益者,才是靠年青人

年青時候查李B王子,以為皇位未來是他的,等到依家孫都出世

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-12 03:15 AM 發表

被洗腦

經常話未來系年青人的....

其實未來供養既得利益者,才是靠年青人

年青時候查李B王子,以為皇位未來是他的,等到依家孫都出世 ...
班人口中既廢老,包括我本人,做左半世樓就供完勒…安定既就搵多幾個錢,唔對路就早幾年退休…夠鐘就享受老人福利醫療福利… 班細既記住準時交稅…

你唔提我邊敢講,班細既一時睇唔開排隊去跳真係罪過罪過,哈……

引用:
原帖由 20031210 於 2019-7-12 03:28 AM 發表

班人口中既廢老,包括我本人,做左半世樓就供完勒…安定既就搵多幾個錢,唔對路就早幾年退休…夠鐘就享受老人福利醫療福利… 班細既記住準時交稅…

你唔提我邊敢講,班細既一時睇唔開排隊去跳真係罪過罪過,哈…… ...
因為我都算系當年89遊行精英,以為未來是我地的,事實只有當時已經夠肥的誠哥,四叔越來越肥,小甜甜種生機都豪俾20億,說好的未來是年青人的,我到依家都未感受到

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-12 03:37 AM 發表

因為我都算系當年89遊行精英,以為未來是我地的,事實只有當時已經夠肥的誠哥,四叔越來越肥,小甜甜種生機都豪俾20億,說好的未來是年青人的,我到依家都未感受到 ...
89小弟只係睇下電視,未到遊行年紀,原來係師兄,幸會

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-12 02:55 AM 發表

TVB點解要染黃?

帖系指出黃絲根本無義可講,最緊要亂
TVB 本身就中間徧黃,
啲on9仔居然當左佢係紅色,
咪有得佢地囉,
自作孽泥架,
幫手潑下火啦。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-7-12 02:59 AM 發表

壓力,因為如用口術可以令媒體偏幫自己,有利日后站道德高地

有高人在指點,十幾歲年青人無甘水深
全部所謂自發動都咁快咁有組織,
後面點會冇人丫,重要唔小細架,
希望阿爺肯出手救香港啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]