• 瀏覽: 25,301
  • 回覆: 157
+3
引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
真係好唔明, TVB 做錯什麼事要被人封殺?
因為佢地如實報導

毒果好多假新聞,好多傳,疑似,知情者,小道消息

Keep住講哂出來邊間公司抽起TVB廣告,等大家知內地知,之後等個間公司過2日又要出道歉聲明,等廣告部有人被炒,支持蘋果出公司名

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
cut 哂今屆會考狀元批評政府的言論, 唔播出街呀!

唔賣廣告即係等執笠, 唔做生意大把人做

商業活動抽政治水,無疑找死!

如果所有避孕套生產商都被大陸人抵制,我諗個效果會唔錯! 應該啲大婆出哂黎遊行

引用:
得罪暴徒

做人做事不要自打咀巴,
呢班商家呢一刻好型咁,希佢地將來唔好食回頭草咁cheap!

btw, 做人同做生意一樣,睇長線,唔好只看眼前呢一刻! 問下自己有沒power肯定以後都不用靠人先?好似打工咁,你去間公司痴到大堆以為好威了就上哂頭跟風寸少數人嗰堆,但有冇諗過一世都不變嗎?你嗰大堆人不會走嗎?

信諾咩料?佢無中國市場?唔洗做中國人生意?淨靠香港人支,盞老鼠尾生瘡,發展空間大極有限

引用:
原帖由 snooboy 於 2019-7-11 09:33 PM 發表
呢十間岸鳩商家以為真係有二百萬零三人會撐佢地

佢地可能真係蠢到諗住二百萬新客

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-7-10 10:26 PM 發表
【新增內容及影片】網傳寶礦力撤回在電視廣播(511,TVB)播放廣告,並指「現正全面審視TVB這個平台是否適合再合作下去,已主動要求TVB回應公眾關注。」雖然官方未確認消息,但已令寶礦力飲品於各大門市出現搶購潮,而本地避孕套生產商活色生香亦於其fb表示不考慮於TVB落廣告。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190710/7 ...
退保

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]