• 瀏覽: 25,299
  • 回覆: 157
+3
毒果信一成雙目失明

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-7-12 07:35 AM 發表

因為TVB報導左真相
經典重溫:
https://www.hkcnews.com/article/19266/梁振英-蘋果日報-記協-19268/記協極度關注梁振英向《蘋果日報》廣告商施壓

香港記者協會發聲明,表示極度關注前行政長官、全國政協副主席梁振英,連日來於社交平台張貼及點名列出在《蘋果日報》刊登全版廣告的廣告商,有向他們施壓之嫌。
記協指,「梁振英連日來於社交平台發帖『狙擊』《蘋果日報》,指責專欄作家李怡曾發表〈天譴〉和〈報應〉的文章,汚衊剛去世的人,並聲稱要為死者討回公道。他又張貼廣告商商標及列出所有在《蘋果日報》刊登全版廣告的廣告商,昨日更明言『他(李怡)是蘋果日報養的,蘋果日報是廣告商養的,廣告商是顧客養的。』暗示市民應罷買廣告商旗下產品,以對廣告商施壓。」
記協表示,香港社會保障言論自由,但市民行使時亦應尊重他人自由選擇的權利以及考慮發表言論的負面影響。梁振英作為香港的前行政長官、現任全國政協副主席,他的一言一行一直都備受關注,對社會產生影響。他公開向廣告商施壓的做法並不可取,不僅令人感到他試圖影響商業決定,同時亦樹立壞榜樣,對廣告商造成不必要的困擾。記協說,香港作為一個自由開放的經濟體,自由貿易是香港成功的重要基石。香港市民有權自由選擇媒體、廣告商亦可自行分析判斷從而選擇刊登廣告的媒體。廣告商的決定實屬商業行為,不應受到干預。

妓協今次去左邊?

信諾有人用嗰咩

引用:
原帖由 牙擦蘇 於 2019-7-12 07:36 AM 發表
無尼啲飛機文,班黃人又點有慰撫感
咪係囉,無呢啲文,689都無咩生存價值,可以收皮

肥佬黎舊錢cover番有突

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
真係好唔明, TVB 做錯什麼事要被人封殺?
可能影咗蟲太已完話2樓有狗,同鴨脷洲口音同郭民貴視象!

有個朋友係保險裡做話近年生意唔多好想開源節流,咁有呢個好機會咪成機唔賣廣告喎,反正有黃絲幫手推佢地既產品嘛!

咁唔會再幫襯呢間保險公司

保險廣告播少啲,得益嘅係觀眾

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2019-7-12 02:48 AM 發表

當然冇錯,有部份示威者612又擲磚又插鐵支又飛鐵碼,71衝擊破壞立法會,呢D都係鐵一般嘅事實,做得出唔敢認?而家因為TVB播晒佢地D衰野就想搞人? ...
咪就係囉,人哋咁辛苦比咁多錢搵先搵到果十零條爛頭衝又要夾哂時間去搞咁大壇嘢抹黑之前嘅和平遊行,如果無電視播出街點交代呀
一定系咁,除非唔係啫!😎😎😎

荔枝嬰去美國會馮貝鰲,蘋果已腐爛,快速磅水。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
真係好唔明, TVB 做錯什麼事要被人封殺?
暴徒認為中立都係死罪囉

TBB怕什么,沒有了這些反黨反國公司的廣告收入,但換來祖國愛黨愛國的公司的大量廣告,收入應比之前還好

TBB快啲同黃蟲公開道歉啦,否則冇晒廣告遲早摺埋

如果吾趁呢果時候壓價,仲要等到幾時?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]