• 瀏覽: 25,287
  • 回覆: 157
+3
引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
真係好唔明, TVB 做錯什麼事要被人封殺?
火星返黎?

停止再買,利申一直有食開

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-7-12 02:28 AM 發表

火星返黎?
直擊真相?所以要民主的滅聲?

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 發表
因為剩係得TVB有播啲暴徒嘅惡行,想滅口。

搶購潮? 今日7仔見做緊特價喎

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2019-7-12 02:34 AM 發表

因為剩係得TVB有播啲暴徒嘅惡行,想滅口。
明白了。
傳媒不是有責任不偏幫任何人去報導真相嗎?  TVB 咁樣冇錯喎。

引用:
原帖由 snooboy 於 2019-7-11 09:33 PM 發表
呢十間岸鳩商家以為真係有二百萬零三人會撐佢地

當年數字鋪都係咁惗住嘩眾取寵企錯邊死,沉默大眾先係主力消費者。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:39 發表

明白了。
傳媒不是有責任不偏幫任何人去報導真相嗎?  TVB 咁樣冇錯喎。
當然冇錯,有部份示威者612又擲磚又插鐵支又飛鐵碼,71衝擊破壞立法會,呢D都係鐵一般嘅事實,做得出唔敢認?而家因為TVB播晒佢地D衰野就想搞人?

毒果唔記得自己直到現在仍被廣告商杯葛搞到年年虧損,要拋售台灣資產來還債,股價l屢創新低,仲好意思話人哋。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-7-11 10:05 PM 發表

但當中大班窮過西,為公義但只限於地鐵尾班車前喎
班黑衣人窮到連搭尾班車都要逃票。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:39 AM 發表

明白了。
暴徒想臭屎密冚,不希望他們的暴力行為被公開,所以向有播出他們打砸搶畫面的媒體發起抽回廣告號召。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-7-12 02:23 AM 發表
影佐暴徒尐暴行

說好了的新聞自由,去咗邊?編輯自主,去左邊? 記協,去咗邊?

無綫報道客觀事實,直播暴動畫面震撼人心,衝擊立法會場面歷歷在目。
而家班暴徒話要報復,煽動及鼓吹商家抽起廣告,企圖滅聲,令香港變成一言堂。

諗住單靠班乞兒黃人買保險
遲d得閒又無嗱嗱跳幾件,壽保會唔會輸L死呢?

引用:
因為TVB講事實囉!

現在歪理當道,講歪理就是王道!

問WC, “TVB做錯乜“
他們說 “TVB偏頗“
再問WC, “邊單新聞有偏頗?“
他們說 “播示威者暴行“
再問WC, “咁d片係未事實先呀?“
他們就 “…………“

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]