• 瀏覽: 40,068
  • 回覆: 291
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 freemind1 於 2019-7-10 09:33 PM 發表
香港班人炒得,日本人最怕做風頭躉,香港大塚高層攪鑊咁嘢一定執定包服。如果冇事,總公司唔洗出多封信澄清啦。可憐班膠登傻仔入咗貨,你班膠登人多定大陸市場人多?不自量力 ...
日本人在外國生活都是低調,悶聲發大財,今次被推上國際版,又可以揚威啦!

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-7-10 11:46 PM 發表

要求大蠢制弱回應市民5個訴求:

1.保證在T V B 買十年廣告
2. 香港管理層下台
3.成立獨立調查委員會
4. 日本C E O向中國人民道歉
5. 行政命令推選愛國愛港人仕做CEO

回應訴求後才答應對話 ...
要求真普選味道!

暴擴力幾時撤回道歉聲明?你叫去左掃貨班支持者情何以堪

引用:
原帖由 hk5234 於 2019-7-10 10:58 PM 發表
寶礦力可以唔飲,TVB新聞唔可以唔睇.
呢點絕對係,喺生活上,全香港人究竟買支寶礦力飲嘅機會大啲,定係開電視睇tvb嘅機會大啲?

引用:
原帖由 版煮報夢 於 10-7-2019 09:36 PM 發表
正式宣佈 就算寶礦力 及pizza Hut 重上tvb平台賣廣告

都唔會買
Pizza hut喺國內都好多分店,但唔知喺咪同一間公司!

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-7-11 01:39 PM 發表

已上微博發酵中
做得好

這不是道歉。請大家在大陸各網站大量發貼。呼籲大家把寶礦力踢出中國

這不是道歉。請大家在大陸各網站大量發貼。呼籲大家把寶礦力踢出中國

告訴十四億同胞,寶礦力支持港獨!

你啲毒奶粉無毒

抄左香港公司班黃狗,我地先收貨

母公司個澄清唔多夠清晰,
含糊其詞,9唔答8

暴徒派認為寶礦力仍然係支持佢哋,
我見連儂牆入左好多貨

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-7-10 09:33 PM 發表
香港班人炒得,日本人最怕做風頭躉,香港大塚高層攪鑊咁嘢一定執定包服。如果冇事,總公司唔洗出多封信澄清啦。可憐班膠登傻仔入咗貨,你班膠登人多定大陸市場人多?不自量力 ...
可能會追回港代理損失!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]