• 瀏覽: 40,075
  • 回覆: 291
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 kingdolld 於 2019-7-10 09:59 PM 發表
七百萬人市場是小 十三億人市場是大
而家係得返2百萬+1市場

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2019-7-10 09:41 PM 發表
日笨企業無辜被捲入旋渦, 喊都無謂. 對tvb來講, 碎料而已.
佢自己主動站隊嘅,咁叫無辜?香港市場幾大?大陸市場幾大?傻嘅都知道,但依然主動站隊,即係佢自己嘅態度啦!今次佢喺大陸死咗九成,反正就算佢全部撤晒廠都冇乜影響,飲料都係全自動化生產,提供工作崗位數量有限

買了飲的黃狗是否要扣喉?

寶礦力可以唔飲,TVB新聞唔可以唔睇.

引用:
原帖由 10-10-10 於 2019-7-10 10:56 PM 發表
嚴重公關災難,現在兩面不是人了
絕對係,
買了一箱嗰d傻仔,貼上FB哂命,以為好型......宜家唔知刪左未 ?
打開雪櫃,見到仲有成箱,都唔知倒唔倒左去好 ?

港獨水,水洗都吾清了!

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-7-10 10:59 PM 發表

絕對係,
買了一箱嗰d傻仔,貼上FB哂命,以為好型......宜家唔知刪左未 ?
打開雪櫃,見到仲有成箱,都唔知倒唔倒左去好 ?
成班柒頭傻仔表錯情

寶礦力而家出爾反爾,黃絲暴徒會唔會14號去衝擊寶礦力總公司

引用:
原帖由 hk5234 於 2019-7-10 10:58 PM 發表
寶礦力可以唔飲,TVB新聞唔可以唔睇.
現在比較大的傳媒,係得返TVB肯報導全面(連示威者暴行都照播).......一定要支持

引用:
原帖由 無盡強勁的神 於 2019-7-10 11:00 PM 發表
寶礦力而家出爾反爾,黃絲暴徒會唔會14號去衝擊寶礦力總公司
可能會

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-7-10 09:33 PM 發表
香港班人炒得,日本人最怕做風頭躉,香港大塚高層攪鑊咁嘢一定執定包服。如果冇事,總公司唔洗出多封信澄清啦。可憐班膠登傻仔入咗貨,你班膠登人多定大陸市場人多?不自量力 ...
x2

大家send email去日本官網插狗佢地

達到 兔費 宣傳目的

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-7-10 09:33 PM 發表
香港班人炒得,日本人最怕做風頭躉,香港大塚高層攪鑊咁嘢一定執定包服。如果冇事,總公司唔洗出多封信澄清啦。可憐班膠登傻仔入咗貨,你班膠登人多定大陸市場人多?不自量力 ...
大家send email去日本官網插狗佢地

引用:
原帖由 MIKIChow2019 於 2019-7-10 10:51 PM 發表
大陸網友似乎唔接受啵!溫馨提示,CAP圖入面轉發呢位係環球時報嘅小編!
要補鑊必須同暴徒切割, 和稀泥式道歉, 兩面不討好。仲有下決定撤廣告嘅人,公司必須公開宣佈炒咗佢哋, 唔使香港人唔收貨,係內地消費者對港獨零容忍, 求其做啲嘢佢哋係唔會收資嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]