• 瀏覽: 35,704
  • 回覆: 244
  • 追帖: 2
+9
狀元果然係狀元

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-7-10 09:03 PM 發表

原來你知人有壽命㗎。
哇,你講嘢咁圓既,唔係用錢分級咩?

唐明醫生名句
為名?為利?為救人?

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2019-7-10 06:29 PM 發表
想搵錢既一定讀醫,人工高,醫療出事又有大把人撐,大事化小 小事化無
X 2 !

仲有年青醫生在巴上眾目睽睽之下,非禮15歲女學生,本應即時監禁,9宮另眼相看,衹係輕判社服,對呢班準醫生係咪好吸引呢.........

証明香港只有醫務人員揾到錢,其他專業博唔過。

其實唔係想針對香港醫生,我都有兩個同學係醫生。不過對香港醫學界班人自命高尚,只顧自己利益同保護,完全不理病人及其家屬之福祉;又自以為醫術高人一等,排拆其他國家醫生及醫科學生(仲有排拆中醫藥),幫自己行業利益最大化,實在無法容忍。

畀心機讀好啲書,將來做個對社會有責任年輕人,唔好學果啲到處搞事以為自己好英雄既廢青

香港頂果啲為社會貢獻
大陸啲所謂專才落黎唔係會計保險就基金法律 唔係同人迫就係做騙子

事實係喺香港其他工種唔會有發展,唔怪得晒佢地

好似丘成桐話,香港依家D教育完全失敗!質素每況愈下!

引用:
原帖由 thank-777 於 2019-7-10 06:41 PM 發表

國內及世界尖子
去讀理工,.真正改變人類生活

香港只係想自己賺錢

無撚用
十幾億人口,內地人命值錢嗎?我不知,所以做內地醫生值錢嗎?我不知,只見新聞報內地醫生醫唔好土豪家人就畀土豪打。內地做科研商家大賺!你話內地尖子揀會醫還是理工去改變人類及自己生活呢?

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2019-7-10 09:35 PM 發表
香港頂果啲為社會貢獻
大陸啲所謂專才落黎唔係會計保險就基金法律 唔係同人迫就係做騙子
頂果啲唔該比番d醫德好,唔係又拖症醫死人,到時又要去教堂懺悔當冇事發生

點解唔去賣保險?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]