• 瀏覽: 77,446
  • 回覆: 71
  • 追帖: 2
+34
引用:
原帖由 勿宜演 於 2019-7-11 11:20 PM 發表

唔通你敢講係合法?
黃絲真係當香港冇法律架,佢哋做嘅嘢係超越法例架。

根據《公眾衞生及巿政條例》(第132章)第104及104A至104D條,未經批准而在公共地方張貼街招或海報,即屬違法。 ...
食物及衞生局局長陳肇始教授昨日(2019.7.11)話暫時無衛生問題

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-11 03:59 PM 發表

你話我係就係咩?
你自己咪又係大陸人!
自欺欺人!
你有自由表達不滿,
但有Q用咩!
鴕鳥精神咪你呢啲囉!
本人係土生土長真心愛香港的香港人, 絕對有自由以和平地表達方式向林鄭政府表意見!
有無用? 唔關D不是真心愛香港的香港人事!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 08:43 AM 發表

繼續懞面遊行、暴動、兇差人、貼街招、趕遊客、蝦小孩細路............愛香港嘅香港人!
Go Go Go👍🏻
盲撐政府的人仕: 不要口話人暴力, 其實盲撐政府的人仕最暴力、最粗口

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 09:17 AM 發表

因爲反政府嘅王畜暴徒用暴力,所以其他香港人就以暴制暴!
示威者無打人普通市民先!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 09:29 AM 發表

打人、破壞、搶劫..........都係扮示威者嘅暴徒做先,你唔係扮唔知啩!
盲撐政府的大叔, 唔守你們常講的法治喇?

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 10:45 AM 發表

有良知唔該你哋夾錢租尐廣告位去貼,到時冇人話你哋!港鐵同大廈外牆大把廣告位可以租,租宣傳車又得,仲可以四圍去。 租尐短期租約鋪又得,冇人話得你,有本事可以開到多過7仔老麥,私人地方仲駛咩守護,有人敢破壞佢死緊,依尐你又唔做?既然你價值觀覺得貼貼紙有良知,好緊要,而其他一切都可以為義而犧牲,你地咪夾晒尐積蓄去做囉,冇就問老豆老母攞!問埋親戚朋友攞!問埋條女條仔尐老豆老母親戚朋友攞!我唔信咁都拎 ...
林鄭政府無反對

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 09:48 AM 發表

都話你onl79, 貼張紙就係良知?浪費時間,做好實事做好香港就係良知,你地講到做好香港幫香港,根本依家你地就想緊死香港,事實就係好多公司已經搬離香港,做大陸人都唔做細香港,或者搵大陸公司睇埋香港market, 依個已經係事實,美國公司歐洲公司日本公司如事,依個係事實,到你地要發圍嘅時候得番個空殼爛溶溶嘅香港,到時仲慘過大陸L買貴晒尐野,仲辛苦過依家千萬倍 ...
林鄭、行會及建制派破壞一國兩制, 先攪死香港
當香港似足大6, 香港再無其獨特之處, 先會有公司搬離香港

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 09:54 AM 發表

你敢話冇?心盲仲學人講良知
示威者無打人普通香港普通市民!
盲撐政府的人打普通香港普通市民先!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 09:51 AM 發表

四老爺,你哋點做,我哋咪點做囉!唔通你哋王畜暴徒做得,難道我哋香港支持政府嘅唔得?
請警察速拉盲撐政府的暴力大叔

引用:
原帖由 sng850 於 2019-7-12 10:50 PM 發表

呢個呢?

被人改je

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-7-12 10:55 PM 發表
再攪落去 .. 變成民鬥民 .. 即係迫中方出手完全接管香港 ..  
林鄭係過街米奇, 現龜縮吃花生, 任由民鬥民及警鬥民

引用:
原帖由 暴飛龍 於 2019-7-13 08:40 AM 發表

負評王你仲出黎搞事
講事實je

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-7-13 08:48 AM 發表

瘦田無人耕 耕開有人爭
黃田只許貼黃紙, 其他人請去其他田, 免爭執

引用:
原帖由 暴飛龍 於 2019-7-13 08:50 AM 發表

平波2人組真麻煩
你大過人, please proof!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-7-13 08:54 AM 發表

連儂牆應該任何人都可自由表達意見,貼「撐警反暴徒」絕對可以,這才是民主!
為免爭執 :
連儂牆應該交由「反送中」人自由表達意見
貼「撐警反暴徒」絕對可以,請另找地方, 這才是民主!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]