註冊 登入

[本港新聞評論] 市民齊護連儂牆 - 20190709 - 港聞

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2019-7-10 03:54 PM 發表

暴徒就暴徒啦!!
可能肥黎搞

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
整到週圍污糟哂  真仆街...

我愛渣打金龍

回覆 引用 TOP

真係開花wo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 02:53 PM 發表

【明報專訊】近日各區有人自設連儂牆,畀市民表達心聲,由於各種原因,部分「連儂牆」被清除,但亦有街坊挺身護牆,不單令連儂牆力保不失,更日益壯大。

你個區有連儂牆嗎?

新聞 ...
白痴得可憐

引用:
原帖由 bestwin61 於 2019-7-10 03:55 PM 發表

文化大革命一樣
真系差不多,佢定文革衰D?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 healchu 於 2019-7-10 04:13 PM 發表

點都好過你地啲視法治如無物嘅黃人
點都好過視香港人民意如無物嘅林鄭

引用:
原帖由 豆腐魚腩 於 2019-7-10 03:57 PM 發表

大家可幫手貼示威者D相
好主意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:03 PM 發表

內容原全不能比較!
文革海報 : 係中共的文宣工作
連儂牆貼紙 : 係愛香港人各自的心聲!
689話打港獨果陣又唔講文革,果時打到為左DQ議員連釋法都做埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 04:13 PM 發表

香討文宣工作靠曬你
香討咁多正常人睇,使鬼做咩文宣工作咩
黃衞兵就唔同,又要狅寫便利貼,又要去超市扮搶寶x力,又要戴幾隻活色生香上身扮支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-10 03:59 PM 發表

我想講如果用膠貼貼,d貼紙 洗死呀姐
3M纸Ok

好煩呀, 係咪班友仔自己清潔番?又唔環保。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:03 PM 發表

內容原全不能比較!
文革海報 : 係中共的文宣工作
連儂牆貼紙 : 係愛香港人各自的心聲!
一樣係for洗腦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花郎 於 2019-7-10 03:16 PM 發表

我樓下夜晚有二三十個人走來搞連膿墻,仲話撕一貼十。一個鐘唔夠俾街坊同保安拆走晒
做得好

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 02:58 PM 發表

真估不到香港人對林鄭甘不滿
支持林鄭月娥。嚴厲暴民。

請食環署做野,亂貼街招係絕對可以清左佢的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。