註冊 登入

[本港新聞評論] 市民齊護連儂牆 - 20190709 - 港聞

大家可幫手貼示威者D相

熱賣及精選
暴徒正垃圾!

回覆 引用 TOP

執法太寛鬆

為咗與咸魚有別, 有志脹人仕將夢想無限放大

不過, 由於分唔清書本同屎片, 結果, 佢哋變得不如一舊叉燒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-7-10 02:57 PM 發表

9900509 9900510

文革
連登仔 批豆 自己父母

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xx36 於 2019-7-10 03:55 PM 發表

移民啦hk都係共產黨睇嫁
呀sorry wc通常都係無錢個堆
無得走 又要嘈
真心愛香港的香港人係唔會香港和大6一樣!
真心愛大6, 可以返大6!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 02:53 PM 發表

【明報專訊】近日各區有人自設連儂牆,畀市民表達心聲,由於各種原因,部分「連儂牆」被清除,但亦有街坊挺身護牆,不單令連儂牆力保不失,更日益壯大。
https://fs.mingpao.com/pns/20190709/s00046/3c74c875fdc4eea2af18b86c99b51000.jpg

你個區有連儂牆嗎?

新聞 ...
亂貼,會不會俾人告亂拋垃圾,罰款千于?

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-7-10 03:06 PM 發表

D人真係仆街,一D公德心都冇,公共地方行人隧道可以隨便掛個什麼紙牌連乜柒牆就可以當成自己的宣傳版嗎?這個與隨街貼D宣傳海報嘅仆街公司有何分別?最淒涼D清潔阿姐要幇佢地D仆街清理乾淨。香港人公民質素真係每況愈下! ...
我想講如果用膠貼貼,d貼紙 洗死呀姐

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2019-7-10 03:56 PM 發表

連登文宣組 可以去了解一下
香討文宣組, 你近排很忙!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:46 PM 發表

reply : 林鄭依家嘅所作所為,做咩都唔再理䏍香港人感受,林鄭想點就點,做所有野都自我合理化,就算犯左法都覺得唔會有問題。
大陸係人治社會,自己就正係用緊有良心嘅方法做野。真係可敬。 ...
暴徒想點就點 吾理其他hk人感受
霸馬路 破壞 刑事毀壞自我合理化,就算犯左法都吾覺有問題。 衰到吹雞威脅政府放犯

幾時會出文: 市民齊做黑社會?   

弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係智力將軍囉 【入毒果帖即按 GG   你我可做到】 🙅‍♂️🏷💩

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-7-10 03:06 PM 發表

D人真係仆街,一D公德心都冇,公共地方行人隧道可以隨便掛個什麼紙牌連乜柒牆就可以當成自己的宣傳版嗎?這個與隨街貼D宣傳海報嘅仆街公司有何分別?最淒涼D清潔阿姐要幇佢地D仆街清理乾淨。香港人公民質素真係每況愈下! ...
我想講如果用膠貼貼,d貼紙 洗死呀姐

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:59 PM 發表

真心愛香港的香港人係唔會香港和大6一樣!
真心愛大6, 可以返大6!
我愛hk 所以吾會破壞

努力呀! 貼齊晒全港就會實現願望

883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95
引用:
原帖由 panadol1979 於 2019-7-10 03:59 PM 發表

亂貼,會不會俾人告亂拋垃圾,罰款千于?
現時, 任何人對政府表不滿, 都話人非法!
有無聽過: 法律不外乎人情!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:46 PM 發表

reply : 林鄭依家嘅所作所為,做咩都唔再理䏍香港人感受,林鄭想點就點,做所有野都自我合理化,就算犯左法都覺得唔會有問題。
大陸係人治社會,自己就正係用緊有良心嘅方法做野。真係可敬。 ...
係我錯,對住你呢啲小學雞港獨L講道理係冇用的。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。