• 瀏覽: 77,434
  • 回覆: 743
  • 追帖: 2
+34
引用:
原帖由 healchu 於 2019-7-10 03:41 PM 發表

你地依家嘅所作所為,做咩都唔再理其他人感受,自己想點就點,做所有野都自我合理化,就算犯左法都覺得唔會有問題。
你地成日話大陸係人治社會,但係自己就正係用緊人治嘅方法做野。真係可悲。 ...
reply : 林鄭依家嘅所作所為,做咩都唔再理䏍香港人感受,林鄭想點就點,做所有野都自我合理化,就算犯左法都覺得唔會有問題。
大陸係人治社會,自己就正係用緊有良心嘅方法做野。真係可敬。

邊個比權你搞連儂牆
點解你地話可以,唔犯法就做得?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-7-10 03:08 PM 發表
低成本 .. 高效益 .. 幾十人花小小時間就可以攪到聲勢浩大 .. 港式亞 Q 精神既代表作 .. 
我估外部勢力多

引用:
原帖由 starr 於 2019-7-10 03:37 PM 發表

冇公德,仲自high,真無恥   
會系鬼佬做(老尾)

咁這個香港無非法張貼啦

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-10 03:43 PM 發表

人民擁護中共,所以貼大紙牆就唔得
你班人貼大字牆批鬥就可以

果然是民主獨裁,似足文革
文革係批鬥到毛澤東眼中的敵人致死!
連儂牆紙仔只是對政府不滿!

暴徒就暴徒啦!!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:30 PM 發表

在各區𠝹爛泛民的路邊banner的朋友, 你們有公德心嗎? 本人會覺得你們才非常的可憐。
刑事毀壞,你可以直接報警由警方處理!你一講Banner,泛民更加離普,為一己之私妄顧道路使用者人命。好多時D巴士總站,交通燈位置等全部都係呢D冚家長嘅Banner!D細路同行人嘅視線被擋住,有車都睇唔到!美孚巴士站、Nathan Road旺角已經試過幾單因D冚家長議員Banner阻擋駕駛人士及行人視線而發生交通事故!區議會經常都討論呢D問題,但都被泛黃以各種理由去推卸責任。

文化大革命一樣

除非廿四小時輪流值班

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:40 PM 發表

做一個真心愛香港的香港人, 唔媚共、唔盲撐政府、唔賣良心 => 唔怕你話
移民啦hk都係共產黨睇嫁
呀sorry wc通常都係無錢個堆
無得走 又要嘈

獅子狗呢?

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:03 PM 發表

內容原全不能比較!
文革海報 : 係中共的文宣工作
連儂牆貼紙 : 係愛香港人各自的心聲!
連登文宣組 可以去了解一下

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:17 PM 發表

好彩「23條」係2003年立法不到! 正於「返送中」係2019年立法不到!
貼D紙仔表達對政府不滿, 又話人犯法!
ON膠膠~
澳門09年通過23條, 當時夠有人話是澳門未日, 以後無外資敢去澳門投資, 亦無人再敢去澳門消費
嚇到d賭業股大跌, 銀河跌到得返個幾2 蚊~

跟住呢?
澳門在23條後社會安穩咗, 治安大大改善, 經濟及旅遊業大旺, 帶起埋賭業, 銀河三兩年間最高升到80蚊
年年有錢派, 市民安居樂業
依家澳門人重笑9 返我地香港人係笨柒, 日日都亂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]