註冊 登入

[本港新聞評論] 市民齊護連儂牆 - 20190709 - 港聞

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-7-10 03:06 PM 發表

D人真係仆街,一D公德心都冇,公共地方行人隧道可以隨便掛個什麼紙牌連乜柒牆就可以當成自己的宣傳版嗎?這個與隨街貼D宣傳海報嘅仆街公司有何分別?最淒涼D清潔阿姐要幇佢地D仆街清理乾淨。香港人公民質素真係每況愈下! ...
未必係香港人,好多係每日150來港其中之一

熱賣及精選
引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:23 PM 發表

唔好騙自己喇, 盲撐政府的朋友! 眼紅呀?
Q) 唔同意見 . 唔同聲音 . 就唔俾貼? A) 盲撐建制派的朋友, 你們在各區𠝹爛泛民的路邊banner, 你們暴力破壞嗎? ...
真不敢相信呢d說話係wc把口出
wc出名批鬥吾同政見既人
連中立都吾得
衰過共產黨

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-7-10 03:26 PM 發表

犯法與否一回事,公共地方就唔應該咁做,公德心呢回事與人格及個人公民質素有關。如果閣下覺得呢D行為係正確,本人會覺得閣下非常的可憐。
在各區𠝹爛泛民的路邊banner的朋友, 你們有公德心嗎? 本人會覺得你們才非常的可憐。

引用:
原帖由 xx36 於 2019-7-10 03:30 PM 發表

真不敢相信呢d說話係wc把口出
wc出名批鬥吾同政見既人
連中立都吾得
衰過共產黨
who is wc?

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:23 PM 發表

Q) 唔同意見 . 唔同聲音 . 就唔俾貼? A) 盲撐建制派的朋友, 你們在各區𠝹爛泛民的路邊banner, 你們暴力破壞嗎? ...
唔同黃絲意見要比人圍架,走去撕連儂牆仲要比人影頭像(大頭)貼街招架,我就唔敢做勒,好惡呀啲人

引用:

連亞婆都唔放過https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28355361&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:32 PM 發表

who is wc?
你就係一個好例子

引用:

唔認同你地 .. 就是你地既對家 ?

單係呢個觀念就要改啦 .. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 02:53 PM 發表

有街坊挺身護牆 ...
冇公德,仲自high,真無恥   

謀可寡而不可眾,利可共而不可獨
引用:
原帖由 xx36 於 2019-7-10 03:34 PM 發表

你就係一個好例子
做一個真心愛香港的香港人, 唔媚共、唔盲撐政府、唔賣良心 => 唔怕你話

請黃人不要再沾污公眾牆壁,有乜不滿,寫在自己衣服上吧,不要這麽自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:17 PM 發表

好彩「23條」係2003年立法不到! 正於「返送中」係2019年立法不到!
貼D紙仔表達對政府不滿, 又話人犯法!
你地依家嘅所作所為,做咩都唔再理其他人感受,自己想點就點,做所有野都自我合理化,就算犯左法都覺得唔會有問題。
你地成日話大陸係人治社會,但係自己就正係用緊人治嘅方法做野。真係可悲。

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 03:03 PM 發表

內容原全不能比較!
文革海報 : 係中共的文宣工作
連儂牆貼紙 : 係愛香港人各自的心聲!
人民擁護中共,所以貼大紙牆就唔得
你班人貼大字牆批鬥就可以

果然是民主獨裁,似足文革

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。
引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-10 02:58 PM 發表

真估不到香港人對林鄭甘不滿
吾只佢,冰封三尺

回覆 引用 TOP

林鄭呢個廢柴政府一縮就係可預見呢個情況、所以話根本係佢扑街配合班暴徒做Show、班扑街攪到社會有法不依、林鄭你唔西做野就唔該落台 

做人要有決心要有恆心,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。