• 瀏覽: 77,413
  • 回覆: 743
  • 追帖: 2
+34
護你老味,黃色曱甴唔好代表我,你地好L臭

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-12 08:24 AM 發表

為賺錢就要同時賣出良知?
有良知唔該你哋夾錢租尐廣告位去貼,到時冇人話你哋!港鐵同大廈外牆大把廣告位可以租,租宣傳車又得,仲可以四圍去。 租尐短期租約鋪又得,冇人話得你,有本事可以開到多過7仔老麥,私人地方仲駛咩守護,有人敢破壞佢死緊,依尐你又唔做?既然你價值觀覺得貼貼紙有良知,好緊要,而其他一切都可以為義而犧牲,你地咪夾晒尐積蓄去做囉,冇就問老豆老母攞!問埋親戚朋友攞!問埋條女條仔尐老豆老母親戚朋友攞!我唔信咁都拎唔到錢出來。 連自己身邊嘅人都唔支持嘅,你點說服其他人呀?有良知唔好去做非法事呀,講到咁重要咁緊要都唔肯去盡出錢嘅,即係講就凶狠做就碌𨶙,咪問下尐議員,清咗佢哋辦事處門口同屋邨大堂尐通告板畀你哋貼囉!如果佢哋肯嘅話。 何解要四圍貼破壞環境!依家你地同四圍貼廣告尐仆街、 同來港旅遊將身上編號貼紙四圍貼尐大陸L冇咩分別,都係乞人憎,又引起紛爭,如何支持你哋呀?

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-7-12 09:08 AM 發表

撤回修訂必須年年講,月月講,天天講,千萬不要忘記不撤不退!
撤回修訂後, 3個月後可重推。。。

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 10:45 AM 發表

有良知唔該你哋夾錢租尐廣告位去貼,到時冇人話你哋!港鐵同大廈外牆大把廣告位可以租,租宣傳車又得,仲可以四圍去。 租尐短期租約鋪又得,冇人話得你,有本事可以開到多過7仔老麥,私人地方仲駛咩守護,有人敢破壞佢死緊,依尐你又唔做?既然你價值觀覺得貼貼紙有良知,好緊要,而其他一切都可以為義而犧牲,你地咪夾晒尐積蓄去做囉,冇就問老豆老母攞!問埋親戚朋友攞!問埋條女條仔尐老豆老母親戚朋友攞!我唔信咁都拎 ...
林鄭政府無反對

引用:
原帖由 kid_a 於 2019-7-11 11:14 PM 發表

我反而想大家都一齊貼..
比如幫議員撏失物...
幫逃緊生 撏妻
幫三白眼 撏5000萬
幫釘子健 撏兇手
幫羊惡橋 撏假髮
幫方安生 撏特首申請表..

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 09:48 AM 發表

都話你onl79, 貼張紙就係良知?浪費時間,做好實事做好香港就係良知,你地講到做好香港幫香港,根本依家你地就想緊死香港,事實就係好多公司已經搬離香港,做大陸人都唔做細香港,或者搵大陸公司睇埋香港market, 依個已經係事實,美國公司歐洲公司日本公司如事,依個係事實,到你地要發圍嘅時候得番個空殼爛溶溶嘅香港,到時仲慘過大陸L買貴晒尐野,仲辛苦過依家千萬倍 ...
林鄭、行會及建制派破壞一國兩制, 先攪死香港
當香港似足大6, 香港再無其獨特之處, 先會有公司搬離香港

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 09:54 AM 發表

你敢話冇?心盲仲學人講良知
示威者無打人普通香港普通市民!
盲撐政府的人打普通香港普通市民先!

引用:
原帖由 oyear 於 11/7/2019 12:15 PM 發表

依家味迫人就範咯
咁多記者無人肯伸出正義之手,可悲的香港人

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 09:51 AM 發表

四老爺,你哋點做,我哋咪點做囉!唔通你哋王畜暴徒做得,難道我哋香港支持政府嘅唔得?
請警察速拉盲撐政府的暴力大叔

大家去番兩小無猜年代
唔好再咁大仇恨

荃灣牆

用膠水貼張大紙蓋住佢。    睇下可寫多少次。  煩死😈😈😈😈😈😈

大學民主牆聽過,連儂牆到底是什麼。

其實有無人知道連儂牆咩意思

可以睇吓d字蹟,字體。99%小學程度!楊局長可以參考一下。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]