• 瀏覽: 77,463
  • 回覆: 743
  • 追帖: 2
+34
咁隨便,不知道系不系雞自己拾生

到時到候有車接送⋯⋯

聽說,中央就出手,炮灰們好閃啦⋯⋯

全套服務包你滿意,為女亡為女生,亡命之徒

聽到都笑到肚痛

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-7-11 02:29 PM 發表

大陸人嚟香港買嘢 = 買貴曬D告香港人日用品, 香港人受苦! 我日日見!
香港人喺香港和平表達對政府意見= 改變社會不公! 值得支持!
真on9, 以前大陸關閉門戶, 香港係唯一入口, 香港人有經驗有魄力有諗頭又肯捱, 香港咪可以風生水起
依家大陸開放咗, 唔駛靠香港人做橋樑, 大把鬼直接上去搵source, 直接deal, 尐大公司開埋廠或者直頭
收購尐幫佢地生產緊嘅廠, 你有冇去過外國嘅商展? 有冇真正接觸過大陸人? 人地依家做生意搵錢
有幾進取, 大把英文仲好過香港大學生, 如果唔係因為香港仲有法制同金融體系可信, 香港食緊屎啦,
雖然大陸有人真係左抄右抄, 不過真係有部份人做緊真科研, 香港有咩? 依家我已經有部份歐美客用人仔
找數, 美金唔再吃香, 再過十年八年, 大陸連金融體系再開放尐, 你班後生屎都冇得食, 仲係度on99, 仲係
度玩貼紙?

我都有同香港3M做生意, 同佢地攞貨, 舊年已經將我地拎果尐產品嘅香港代理權交埋畀大陸做, 我地轉同大陸
3M拎貨, 香港原本嘅代理公司冇埋個代理權, 依尐事件只會陸續有來, 你地仲onL79咁, 仲唔識裝備自己, 香港
仲唔死得???

我都反逃犯條例, 都想有真普選, 不過就算果日真係來到, 以你地咁L抗拒大陸, 咁L死牛一面頸,
咁唔L化唔識畀落台階人, 咁L自我中心, 有普選香港一樣死L緊

《反暴力和平保家園》行動
請大家保持心境平靜,不要中漢奸暴徒奸計。
現在特務、政棍和暴徒合作,設圈套策劃暴動,牠們現在用的手法專業,有預謀策劃的把反暴力市民變成暴徒,請大家不要中計。
連儂牆其實是挑釁煽動市民手法,請大家不要理會。牠們的設圈套如下:
1.【正】政棍、黃媒、學棍們,會以攻心術〈神化〉連儂牆為自由民主,聖潔的發聲地方。
2. 【提】美特使用網上打手以藍營身份,用連儂牆為題,攻擊黃軍無限放大事情,再用一些口號〈如:自己社區自己救之類〉,誘發《普通市民》對黃軍對立和仇恨,並提供各區紙仔牆地址,煽動網友去破壞。而黃軍會部署好攝影人員和學棍在現塲埋伏。
3.【反】黃軍會部署好攝影人員及學棍在各個現場埋伏,衹要有普通市民沉唔住氣,郁手撕紙仔牆,廢青就會上前理論,挑釁市民動手,一邊拍攝一邊報警,令警察左右為難。
4.【火】出錢請〈演員〉扮成藍營人仕,煽動在場圍觀普通市民向廢青動手,一邊拍攝一邊報警,請遠離搞事現場,有警察去處理。
5.【風】現場會有一班軍師,專做策劃、收風及安排工作。
6. 【脫】一班人會協助,最初搞事的自己有甩身和散水。
7.【除】突然政棍就會出現,負責談判講數或都扮和事佬。
8. 【謠】最後各大黃媒就會造謠生事,連同現場攝影師的影片,【屈】普通市民侵犯民主自由,黑警包庇暴徒。
貼幾張紙仔不代表什麽,不要太衝動,平常心反暴力,不要墮入特務、政棍、漢奸和暴徒圈套。

引用:
原帖由 ☆老鼠仔★ 於 2019-7-12 05:58 AM 發表

真on9, 以前大陸關閉門戶, 香港係唯一入口, 香港人有經驗有魄力有諗頭又肯捱, 香港咪可以風生水起
依家大陸開放咗, 唔駛靠香港人做橋樑, 大把鬼直接上去搵source, 直接deal, 尐大公司開埋廠或者直頭
收購尐幫佢地生產緊嘅廠, 你有冇去過外國嘅商展? 有冇真正接觸過大陸人? 人地依家做生意搵錢
有幾進取, 大把英文仲好過香港大學生, 如果唔係因為香港仲有法制同金融體系可 ...
為賺錢就要同時賣出良知?

引用:
原帖由 勿宜演 於 2019-7-11 11:20 PM 發表

唔通你敢講係合法?
黃絲真係當香港冇法律架,佢哋做嘅嘢係超越法例架。

根據《公眾衞生及巿政條例》(第132章)第104及104A至104D條,未經批准而在公共地方張貼街招或海報,即屬違法。 ...
食物及衞生局局長陳肇始教授昨日(2019.7.11)話暫時無衛生問題

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-11 03:59 PM 發表

你話我係就係咩?
你自己咪又係大陸人!
自欺欺人!
你有自由表達不滿,
但有Q用咩!
鴕鳥精神咪你呢啲囉!
本人係土生土長真心愛香港的香港人, 絕對有自由以和平地表達方式向林鄭政府表意見!
有無用? 唔關D不是真心愛香港的香港人事!

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-12 08:43 AM 發表

繼續懞面遊行、暴動、兇差人、貼街招、趕遊客、蝦小孩細路............愛香港嘅香港人!
Go Go Go👍🏻
盲撐政府的人仕: 不要口話人暴力, 其實盲撐政府的人仕最暴力、最粗口

引用:
原帖由 marychin 於 2019-7-10 03:01 PM 發表
FACEBOOK, WHATAPPS GROUP 仲未寫夠...
撤回修訂必須年年講,月月講,天天講,千萬不要忘記不撤不退!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]