• 瀏覽: 77,472
  • 回覆: 743
  • 追帖: 2
+34
引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-11 12:54 PM 發表

回歸前就無回應啦
回歸後應該學英國甘,沒有新聞自由
議員係委任,要發誓效忠女皇

三個人聚集就告非法集會
用番皇家香港警察支大鐵棍,一仆就爆頭就岩勒 ...
政府吾應該比期望香港人,有乜有乜,直頭講根本一國兩制系假,佢地自然吾會要求,你同佢話有,佢咪爭取

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-7-10 02:57 PM 發表

文革
班L樣成日吊中共,其實自己變咗共產主義都唔L知

引用:
原帖由 myingwin 於 2019-7-11 01:02 PM 發表

政府吾應該比期望香港人,有乜有乜,直頭講根本一國兩制系假,佢地自然吾會要求,你同佢話有,佢咪爭取
一國兩制梗係假啦
係香港人呃大陸嘛
23條仲未立
五十年不變係 1980年簽,哥陣港督係女皇派黎
沒有普選
沒有新聞自由

回歸後又比你選
又有立法會選
又有新聞自由有毒果繼續攻大陸

真係香港人惡晒咯
我建議大陸就香港人唔遵守基本法,應該重返1980年時候港英政府既威權獨,真正50年不變

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-11 01:06 PM 發表

一國兩制梗係假啦
係香港人呃大陸嘛
23條仲未立
五十年不變係 1980年簽,哥陣港督係女皇派黎
沒有普選
沒有新聞自由

回歸後又比你選
又有立法會選
又有新聞自由有毒果繼續攻大陸

真係香港人惡晒咯
我建議大陸就香港人唔遵守基本法,應該重返1980年時候港英政府既威權獨,真正50年不變 ...
你e段說話由政府請就好

連乜柒野儂牆呀, 好地地一條隧道,建築物外牆被欺負成咁, 同一口徑, 同文革時大字報一鳩式, 同埋, 同一幅牆, 可能得幾個至幾十個人嘅意見, 絕對代表不了其他沉默的大多數, 咪整污糟地方啦, 比d 公德心 , 

護你條毛啦

連儂牆=大字報!
仲唔係民革!?

引用:
原帖由 xx36 於 2019-7-10 16:00 發表

暴徒想點就點 吾理其他hk人感受
霸馬路 破壞 刑事毀壞自我合理化,就算犯左法都吾覺有問題。 衰到吹雞威脅政府放犯
我等要返工養妻活兒嘅打工仔就要日日再早d起身,睇/聽新聞,交通消息 先敢出門考慮搭咩車返工, 深夜放工 本可直達屋企嘅通宵巴士亦因暴徒霸佔而改道,要由中環打的到灣仔尾什至北角再轉原有的交通工具, 我唔阻礙任何人表達訴求,但點解要影響其他人生活, 我唔同你地,我一個人系要背負一個家庭嘅生計,點解你嘅訴求大於我一家大細嘅生計 ??

引用:
原帖由 赤貝 於 2019-7-11 11:34 AM 發表

貼你老母咩,公眾地方,返屋企幫你老母貼乳貼啦
開始相信盲撐政府的人, 更暴力

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-7-11 10:38 AM 發表

本質都是一樣
連儂牆貼紙 : 係愛香港人對林鄭政府不滿的各自心聲, 係和平表達!

引用:
原帖由 myingwin 於 2019-7-11 01:09 PM 發表

你e段說話由政府請就好
我講d野全部係factual
自己睇埋基本法咩叫一國兩制啦
第一章全部就係講一國

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-11 02:24 PM 發表

我講d野全部係factual
自己睇埋基本法咩叫一國兩制啦
第一章全部就係講一國
ed咪怨氣一種,你都好,會傾下,政冶采你岸九

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-11 10:34 AM 發表

大陸人嚟香港買嘢=做好嘢?我日日見!
香港人喺香港搞亂社會秩序=做衰嘢?都日日見!
咁即係點?
又要含濃?
大陸人嚟香港買嘢 = 買貴曬D告香港人日用品, 香港人受苦! 我日日見!
香港人喺香港和平表達對政府意見= 改變社會不公! 值得支持!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]