• 瀏覽: 47,425
  • 回覆: 369
+7
仆街廢青~

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-10 01:28 PM 發表

都話損害法治既只係執法者 市民最多犯法
知就好了,犯法者必得到制裁

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-7-10 10:31 AM 發表
又係做埋鬼鼠野嘅垃圾
貼幾張紙都咁L驚死,你講得岩,呢個政府夠晒鬼鼠。😆

引用:
原帖由 C09088 於 2019-7-10 13:32 發表

政府原來係負責立法?你真係讀好L多書呀!!!!!!!!!!!!!!!
好多市民唔明,以為立法局能保護法治,其實背後由政府控制,政府很多提案,由保皇黨䕶送通過

引用:
原帖由 estateman 於 2019-7-10 12:16 PM 發表
黃衞兵將文革復興
所到之處唱黃打藍、批鬥、人多勢眾恐嚇、破壞公眾秩序,霸路令交通癱瘓⋯⋯製造大量垃圾⋯⋯打警察、破壞公物
蒯大富,宋要武見到都「自愧不如」

做得好

引用:
原帖由 Q10mist 於 2019-7-10 13:40 發表

大家認同政府破壞法治,市民犯法就得,好多犯法鬥士找左數,政府破產法治,幾時找???

其實每次行動 target 於除哂「示威者」口罩/龜式遮面器材,要「示威者」必須要正面面對公眾(又系要賺盡本質但又系承擔吾起任何應得責任),根本每次清場已吾洗用好多武器,玩起底既都已完全建立不敗之地。。
防暴果邊的確冇乜實戰策略去諗過D實用策略,文官即系文官

引用:
原帖由 Q10mist 於 2019-7-10 01:40 PM 發表

即是講緊啲黑警

引用:
原帖由 英超專科 於 2019-7-10 10:14 AM 發表
由市民自發設立的「連儂牆」在全港遍地開花,大埔港鐵站行人隧道,被市民稱為「連儂隧道」,貼有大量為香港祝福及替港人打氣的貼紙。...

追債咁?週街貼!駛唔駛呀

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/rea ...
高尚港人成日攞大陸文化大革命恥笑。五十年後竟然係香港發生!發起人同支持者,看誰笑到最後!希望之後歷史書會記錄!

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-10 01:28 PM 發表

我唔想下場好似memo紙咁
有病真係要睇醫生, 唔好放棄治療, 我第一次見有人用紙對比自己!

吾阻到人又表達到,讚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]