• 瀏覽: 90,853
  • 回覆: 706
  • 追帖: 14
佢其實唔識捍衛政府既權威,唔識團結支持者,唔識主導社會言論。

唔好講出事之前,出咗事咁耐,佢連講野都係跟晒人地節奏和要求。反甚麼省道甚麼歉?  你覺得政府唔啱,你不如直接俾雙普選,你覺得政府無錯,道甚麼歉?  你這是在浪費社會時間去空轉。

係人都知道,你一開始讓步,件事就沒完沒了,但現在佢已經開始讓步。

一個政府既特首,要咁委屈同一班深黃學生請求公開對話,仲要係不斷俾佢地拒絕,不斷俾人提價?  點解唔係調番轉,你要同我對話,就先要滿足我既條件?

深黃和深藍,從來都只係少數。但人地識得用恐共情緒,識得用文宣拉攏中間果班人。相對地,政府在輿論,在民意戰上,成績係零 (咁多傳統在政府手上都搞成咁,成績應該係負數。好似昨天單社會信用系統假消息,跟本就係不誠實使用電腦,發放假消息引起公眾恐慌)。

政府一開始既無所作為已經開壞咗個頭,事已至此,你企硬或者冷處理已經係中策,同班深黃學生搞對話就完全係下策。

佢班行會成員表現出來,亦唔見得團結和個個幫到手。老老實實,幫唔到手就換咗佢,搞咗咁耐brain storming既結果就係反省道歉乞求對話,完全係秀智慧下限。

仲未計,有咁大個中央在背後撐佢,要人有人,要錢有錢。簡簡單單,連買一個月電視廣告去解釋清楚逃犯條例,政府跟本就易如反掌,但都無做過。

佢在一個有能特首之下,或者會係一個好既政務司司長,但特首呢個位,我唔認為佢孭得起。

馬後炮 講 林鄭 參選特首時種種言論都 奇奇怪怪 一個無能嘅形象 上帝叫我參選, 曾俊華選舉公關贏晒

冗員太多

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 08:17 AM 發表
佢其實唔識捍衛政府既權威,唔識團結支持者,唔識主導社會言論。

唔好講出事之前,出咗事咁耐,佢連講野都係跟晒人地節奏和要求。反甚麼省道甚麼歉?  你覺得政府唔啱,你不如直接俾雙普選,你覺得政府無錯,道甚麼歉?  你這是在浪費社會時間去空轉。

係人都知道,你一開始讓步,件事就沒完沒了,但現在佢已經開始讓步。

一個政府既特首,要咁委屈同一班深黃學生請求公開對話,仲要係不 ...
林鄭下臺就可解決目前嘅局面?咁有邊個可以上臺?你講個解決嘅方法。

一隊波, 連輸幾場大賽, 換領隊, 炒較練, 雖然佢地都冇犯錯, 
只是運氣不好

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 08:17 AM 發表

一個政府既特首,要咁委屈同一班深黃學生請 ...
對你所講甚認同,但你話政府手上有好多傳媒,就未免有點兒on9.

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-10 09:34 AM 發表

林鄭下臺就可解決目前嘅局面?咁有邊個可以上臺?你講個解決嘅方法。
2個問題:  

1. 依家最唔想佢落台既,你估係邊班人?

2. 佢留喺度,以佢既作風,仲可以做到啲乜?

3. 依家政府個勢已經貼地,邊個上台仲會做得差過佢?

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-7-10 09:44 AM 發表
一隊波, 連輸幾場大賽, 換領隊, 炒較練, 雖然佢地都冇犯錯, 
只是運氣不好
董伯伯係 (佢係遇上股災),但佢唔係。
當政府要推一啲咁易引起爭議既政策而完全唔打輿論戰,當出咗事,又搵唔到個有效策略點樣擺平。

咁已經同運氣無關。

革命無罪 造反有理 gogogo

引用:
原帖由 royrac 於 2019-7-10 09:48 AM 發表

對你所講甚認同,但你話政府手上有好多傳媒,就未免有點兒on9.
請解釋一下,"on9"在那裡?

應該去死

成件事根本就唔關學唔學生事,係和理非和勇武俾人收買,利用,和洗腦的問題。

政府既對策,從來都應該係發動傳媒對和理非進行反洗腦,用警察和法律處理勇武派,再叫中央配合,打擊背後資金來源,咁先係正路。

你同班俾人洗晒腦,而且背後有人教晒路既無分析能力o靚仔玩對話,你只係玩緊自己。

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 11:20 AM 發表

請解釋一下,"on9"在那裡?
你完全睇唔通個局!上面位師兄話得啱。

你要玩和解,你可以付出甚麼來滿足對方?

每論你現在應承甚麼,佢地最終都只係要雙普選然後獨立,甚至推翻中共"暴政"。

你今次唔追究,下次就會更多人出嚟。你今次追究警察"濫權",日後警察就唔會hea做。

除非你真係想推雙普選,否則你有甚麼可和對方傾?

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-10 11:38 AM 發表

你完全睇唔通個局!上面位師兄話得啱。
你又唔係林鄭心入面條蟲,你又知佢係佈緊局,而唔係真蠢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]