• 瀏覽: 90,828
  • 回覆: 706
  • 追帖: 14
引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 11:10 AM 發表

2個問題:  

1. 依家最唔想佢落台既,你估係邊班人?

2. 佢留喺度,以佢既作風,仲可以做到啲乜?

3. 依家政府個勢已經貼地,邊個上台仲會做得差過佢? ...
1. 泛民,表面要佢落台,但實際唔想佢落台

2. 佢留喺度,泛民可以為所欲為,令到香港永無寧日

3. 如果換一個有能之士上台,泛民絕對不想

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 11:32 AM 發表
成件事根本就唔關學唔學生事,係和理非和勇武俾人收買,利用,和洗腦的問題。

政府既對策,從來都應該係發動傳媒對和理非進行反洗腦,用警察和法律處理勇武派,再叫中央配合,打擊背後資金來源,咁先係正路。

你同班俾人洗晒腦,而且背後有人教晒路既無分析能力o靚仔玩對話,你只係玩緊自己。 ...
完全同意

引用:
原帖由 cwmmike 於 2019-7-10 07:06 PM 發表

你講得啱。
林鄭差,唔係衰係修例賣港,而係衰公關,衰包裝。
公關就得好,包裝包得好
就會有人同意修例嗎?

泛民係重大問題上,試過同政府同一陣線嗎?

揾翻698做

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 11:38 AM 發表
你要玩和解,你可以付出甚麼來滿足對方?

每論你現在應承甚麼,佢地最終都只係要雙普選然後獨立,甚至推翻中共"暴政"。

你今次唔追究,下次就會更多人出嚟。你今次追究警察"濫權",日後警察就唔會hea做。

除非你真係想推雙普選,否則你有甚麼可和對方傾? ...
同意樓主,這個特首真的婦人之見,沒有大將之風!本來我很支持政府政策,但是這個特首竟然這樣懦弱,目光短淺!以為求和可以解決件事,真的太天真!幕後金主就是要弄跨政府,沒完沒了!希望這個特首醒覺一下!

引用:
原帖由 賣剩lady 於 2019-7-10 07:13 PM 發表
班暴民係一群社會上的失敗者 垃圾,邊個上台,邊個落台, 仍然都係 社會 失 敗者,垃圾
689比佢識玩亦敢玩, 不過阿爺ON99唔用佢

引用:
原帖由 yannes1989 於 2019-7-10 06:47 PM 發表

犯左法ge 人拉去坐監, 就易啦。 但無做過犯法野, 但精神支持勇武, 仇警, 又應該如何處理?  
精神支持, 係因為俾人洗咗腦, 政府要做既, 就係反洗腦.

有套電影入面既總統和閣員之間, 曾經有一段對白係咁:

閣員: 你不說話, 人民就會聽任何願意說話的人, 因為他們別無選擇.  人民希望被領導, 誰出面發言他們都聽.  在沙漠的海市蜃樓中, 口渴的人, 找不到水連沙也會吃下.

總統: 他們吃沙, 不是因為口渴, 他們吃沙, 是因為他們分不出真假.

講真個句 美國佬佈呢個局佈左幾十年
你估會有咁易比你亂一兩個月就玩完?
毒果賣足幾十年報紙
老一輩既人有時睇開個份就係個份
不知不覺間已經認同毒果唱衰中國
後生一輩係學校不知不覺間原來咁多老師播毒
唔係今次件事都唔知反中國教育已經滲透到咁既程度
連小學功課都講逃犯條例中國大打人
教師無監管 連上堂講乜都無人知
成班學生未畢業就反上腦
美國佬佔中個陣以為時間成熟點知比你壓返落黎
但係已經又吸引到一班新血加入
今次捉到機會連同反對派一齊大肆唱衰條例又話會亂拉人
本來唔係好熟條例既人都以為真係咁誇張出埋黎一齊反
幾十年既功夫今次一鋪爆曬出黎
連肥佬都大搖大擺去見國務卿
擺到明係要玩死香港扯返中國落黎唔想佢超越美國
你估佢會唔會放過林鄭?
美國佬根本已經唔在乎香港點樣
在乎既係香港會將中國逼到乜野地步點樣出招
一有乜野風吹草動就準備拿拿聲搵個藉口連同其他國家一齊打壓中國
香港只係頭髮
但係一條可以動全身既頭髮

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 08:17 AM 發表
佢其實唔識捍衛政府既權威,唔識團結支持者,唔識主導社會言論。

唔好講出事之前,出咗事咁耐,佢連講野都係跟晒人地節奏和要求。反甚麼省道甚麼歉?  你覺得政府唔啱,你不如直接俾雙普選,你覺得政府無錯,道甚麼歉?  你這是在浪費社會時間去空轉。

係人都知道,你一開始讓步,件事就沒完沒了,但現在佢已經開始讓步。

一個政府既特首,要咁委屈同一班深黃學生請求公開對話,仲要係不 ...
咁似菜英文d打手架!民進黨入侵香港!

最重要的事林鄭應該做, 就像土耳其總統一樣, 立即逮捕所有政府中的黃絲人, 學校,醫院, 司法部等等.

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 08:17 AM 發表
佢其實唔識捍衛政府既權威,唔識團結支持者,唔識主導社會言論。

唔好講出事之前,出咗事咁耐,佢連講野都係跟晒人地節奏和要求。反甚麼省道甚麼歉?  你覺得政府唔啱,你不如直接俾雙普選,你覺得政府無錯,道甚麼歉?  你這是在浪費社會時間去空轉。

係人都知道,你一開始讓步,件事就沒完沒了,但現在佢已經開始讓步。

一個政府既特首,要咁委屈同一班深黃學生請 ...
講得非常好。支持你。
林鄭真係應該下台。

引用:
原帖由 derek2020 於 2019-7-10 11:32 AM 發表
成件事根本就唔關學唔學生事,係和理非和勇武俾人收買,利用,和洗腦的問題。

政府既對策,從來都應該係發動傳媒對和理非進行反洗腦,用警察和法律處理勇武派,再叫中央配合,打擊背後資金來源,咁先係正路。

你同班俾人洗晒腦,而且背後有人教晒路既無分析能力o靚仔玩對話,你只係玩緊自己。 ...
有道理

引用:
原帖由 -碌柚 於 2019-7-10 07:17 PM 發表

公關就得好,包裝包得好
就會有人同意修例嗎?

泛民係重大問題上,試過同政府同一陣線嗎?
包裝得好,俾到人信心,修改到大部分人滿意,咁反對人數會大幅減少,剩底既死硬派就惡唔出樣。
可惜佢太傲慢啦,不屑做遊說工作。佢係一個好強既公務員,一個好差既政治家。

一條條例好小事姐,攪到滿城風雨,朋友反目,想真唔值得。得益只有政客,日日嘈,我都好攰。大家清醒一下。

引用:
原帖由 cwmmike 於 2019-7-10 07:21 PM 發表

包裝得好,俾到人信心,修改到大部分人滿意,咁反對人數會大幅減少,剩底既死硬派就惡唔出樣。
可惜佢太傲慢啦,不屑做遊說工作。佢係一個好強既公務員,一個好差既政治家。 ...
咪傻啦。。反中既人我未見過佢認同過政府

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]