• 瀏覽: 89,679
  • 回覆: 547
  • 追帖: 2
+58
引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-7-9 04:48 PM 發表

無委任證即係唔係警察, 所以打佢都唔係襲警, 又唔會阻差。
但佢假扮警察, 市民有權阻止罪案發生而作出拘捕
101拘捕令,罪行屬嚴重罪行如行劫、傷人、非禮或強姦
市民才有拘捕權 今次係黑衫人 自行講個女人 係差人
佢本身都無扮
不過如果你在場 你係利用 101 拘捕令 捉個肥佬

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2019-7-9 02:24 PM 發表

佢冇出示委任証咩, 定又話唔需要委任証?
既然兩邊都互相指控, 所以話成立獨立調查委員會
香港人有病??
委咩證
你有咩權力禁錮人??

點睇都唔荒係好人

引用:
原帖由 正美 於 2019-7-9 04:53 PM 發表

對你嚟講蘋果,立場,明報先有討論價值,先係真新聞吖嘛
點都唔會係文匯大公呢D零銷量報紙啦

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-7-9 02:47 PM 發表

唔係,見有差佬服侍保護離開現場,仲上賓咁上警車,你有冇咁好招呼?
你有份??

戴住個口罩有波渣, 
渣完又無人睇到樣, 
被渣又驚暴動罪又唔信差佬所以唔會報警... 
有乜辦法唔多人參與吖... 

人渣暴徒

引用:
原帖由 宇宙外圍的主題 於 2019-7-9 04:49 PM 發表
你冇睇晒?開頭佢拉低人口罩拍照,人地叫佢冊,佢打人二巴又踢人,後尾先比人捉實。
咁有無片睇 開頭???
如果 女人 真係夠膽 拉人口罩
成十分鐘 都唔拉 肥佬個罩

香港班狗法官 個個都有曬政治立場
班妓者 毫無職業操守,連最基本嘅做人良知都冇埋
班垃圾教師,唔好好教書,專門教D學生反乜反物
班福街議員,建制派 廢到無卵,反中派 收美金做漢奸 都可以大搖大擺
真心希望佢地 可以玩大D,令香港戒嚴 取消一國兩制

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-7-9 02:46 PM 發表
求其搵個女商人報警,就幫個個女警脫嫌?
脫咩嫌 ? 有晒相片及紀錄過程,D冚家產等踎監好過啦。
就算佢係女警or 商人, 你班暴徒竟然照摸照摷 又 攬,居心何在 ?

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2019-7-9 05:07 PM 發表

咁有無片睇 開頭???
如果 女人 真係夠膽 拉人口罩
成十分鐘 都唔拉 肥佬個罩
大紀元拍到你睇唔睇?係拉個女仔罩,個女人大頭相也曝光了。

條女正白痴,無la la拎部電話拍乜q。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-9 02:29 PM 發表
商人天性好鐘意露面既喎 不如話自己是靚模
本土袁bb女強人三點式泳衣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]