• 瀏覽: 14,678
  • 回覆: 174
引用:
原帖由 Felizmorra 於 2019-7-8 11:30 PM 發表

早前入稟法庭,要求推翻警務處批准「速龍小隊」制服不顯示編號做法的「陳伯」陳基裘,由 7 月 3 日傍晚起絕食,至今已接近120小時。73歲的陳伯今午向記者表示,自己身體仍良好,可以支撐下去,又指「為青年人做啲嘢,我覺得好榮幸」。

絕食近五日,陳伯指雖然自己對政府不再抱有期望,但自己仍會堅持四大訴求。陳伯又指,繼續絕食是希望盡自己所能,陪同年輕人一同抗爭,同時提醒年輕人「抗爭,我哋唔好輕生」,「因 ...
同LINE留言一樣,
佩服佩服,不過幫錯人,唔好再絕食啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-7-9 08:30 AM 發表

香港人真係唔用腦,絕食120小時係咩情況,仲可以有氣有力到咁,之前嗰批絕十幾個鐘就話不適合 繼續,無力
兩日半之後身體會有生理反應,何況絕食5日?

回覆 引用 TOP

支持老人家

回覆 引用 TOP

賣家賊早死早著

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-7-9 11:53 AM 發表

乜得嚟你咁黑心........
打返個銅像俾佢係應該......

引用:
原帖由 Felizmorra 於 2019-7-8 11:30 PM 發表

早前入稟法庭,要求推翻警務處批准「速龍小隊」制服不顯示編號做法的「陳伯」陳基裘,由 7 月 3 日傍晚起絕食,至今已接近120小時。73歲的陳伯今午向記者表示,自己身體仍良好,可以支撐下去,又指「為青年人做啲嘢,我覺得好榮幸」。

絕食近五日,陳伯指雖然自己對政府不再抱有期望,但自己仍會堅持四大訴求。陳伯又指,繼續絕食是希望盡自己所能,陪同年輕人一同抗爭,同時提醒年輕人「抗爭,我哋唔好輕生」,「因 ...
死一世,唔死大半世!

每晚八点后到第二朝早上八点 我都是絕食 一個月后 我絕食近360小時

回覆 引用 TOP

120小時算乜啊!?人地四十日,960小時哩

香港曱甴,時代垃圾!

回覆 引用 TOP

咁老出嚟獻世

回覆 引用 TOP

香港玩絕食依招

已經冇人會信佢地啦

次次都偷食俾人知道

回覆 引用 TOP

強烈建議傳媒幫伯伯做個專訪 !

回覆 引用 TOP

果d仆街去撚左台灣搞台獨喇

回覆 引用 TOP

死左未?

回覆 引用 TOP

屌.....上帝等住你,快入懷抱

回覆 引用 TOP

引用:

支持,但要保重身體,香港人加油呀!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]