[本港新聞評論] 七旬陳伯絕食近120小時「為青年人做啲嘢,我覺得好榮幸」

絶食120小時仲咁生猛,世界紀錄喎

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Felizmorra 於 2019-7-8 11:30 PM 發表

早前入稟法庭,要求推翻警務處批准「速龍小隊」制服不顯示編號做法的「陳伯」陳基裘,由 7 月 3 日傍晚起絕食,至今已接近120小時。73歲的陳伯今午向記者表示,自己身體仍良好,可以支撐下去,又指「為青年人做啲嘢,我覺得好榮幸」。

絕食近五日,陳伯指雖然自己對政府不再抱有期望,但自己仍會堅持四大訴求。陳伯又指,繼續絕食是希望盡自己所能,陪同年輕人一同抗爭,同時提醒年輕人「抗爭,我哋唔好輕生」,「因 ...
如果有人問佢:
有班學生攞住磚,
向佢講廢老就係你當初無爭取,
之後話用磚掟佢係非暴力民主,
再用傘打到柄都斷再加兩腳踢頭,
佢會唔會自願接受呢?

邪飛教創教教主+
厠盤水位修理中心創辦人+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員

回覆 引用 TOP

咁精神係咪飲糖水呀

越是望你 越難自欺
看着你使我未能自己
我是全不得已
至今爱你爱到要想躲你
越是望你 越難自己
怕是爱太深重
便寧願刻意逃避
免得 胡思想你

回覆 引用 TOP

絕食120,小時都唔死得,估計絕食120天都會精神奕奕,老而彌堅

引用:
原帖由 Felizmorra 於 2019-7-8 11:30 PM 發表

早前入稟法庭,要求推翻警務處批准「速龍小隊」制服不顯示編號做法的「陳伯」陳基裘,由 7 月 3 日傍晚起絕食,至今已接近120小時。73歲的陳伯今午向記者表示,自己身體仍良好,可以支撐下去,又指「為青年人做啲嘢,我覺得好榮幸」。

絕食近五日,陳伯指雖然自己對政府不再抱有期望,但自己仍會堅持四大訴求。陳伯又指,繼續絕食是希望盡自己所能,陪同年輕人一同抗爭,同時提醒年輕人「抗爭,我哋唔好輕生」,「因 ...
這位阿伯真係唔好再侮辱「絕食」呢兩字啦
佢自己講出黎晤笑果下好野👍

真正愛一個人,
不會計較她的過去和成就,
在乎的只有一樣東西,
就是她的心是否同樣有你!

回覆 引用 TOP

每日絕食八小時

就係絕食了

回覆 引用 TOP

禁假就唔好做啦,或者果自稱200萬個白痴会信嘅,,,,😯

回覆 引用 TOP

比人擺上檯都唔知,仲以為好潮

回覆 引用 TOP

遲啲暴徒會當佢神,
絕食120小時仲可以生存,
嗰日喺新城市廣場仲可以企起身,
大聲屌警察,仲唔係神跡?

回覆 引用 TOP

反而,另小弟諗起這位"開心伯"。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Felizmorra 於 8-7-2019 11:30 PM 發表

仲末死?破哂健力仕世界紀錄啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 8-7-2019 11:43 PM 發表

人哋自己接力絕食㗎, 餓幾個鐘之後就唞一唞,
食飽返來再絕食
成日坐冇運動,可能仲肥左

回覆 引用 TOP

持謬論,棄真理,可憐 ! 可笑 ! 膠字一個;
有理論,冇實踐,可有!可無!垃圾一籮 。
http://uturn-uturn2.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

幾十歲原來都食塞米,仲同d廢青去癲,以為好光榮其實白L痴,真係唔死都冇用

回覆 引用 TOP

120小時真係白癡先信

回覆 引用 TOP

主題標籤 #警務處
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。