• 瀏覽: 52,756
  • 回覆: 4
  • 追帖: 2
+40
系啦.
TBB現場直播,清楚見到班傳媒,故意企班黑衣PK在前面....
上次71立會都系咁啦....成班傳媒圍著條暴民用鐵車撞門....
如果警方到場個班傳媒一定跟著警員來映,變相拖慢警員追捕暴民...
引用:
原帖由 charlir2005 於 8-7-2019 05:06 PM 發表
香港記者協會及攝影記者協會發聯合聲明,指警方清場時嚴重阻礙採訪,對此嚴厲譴責。

聲明指,記者在清場期間大多穿上印有「記者」字眼的反光背心、佩戴記者證,仍被警員用盾牌推撞記者的鏡頭及身體、喝罵甚至襲擊...

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20190708/entries_5d22c1bbe6038350535f07f2_3511148705_big_1562 ...

清楚見到警方叫那班傳媒從馬路行返上行人路,
那班傳媒一直都不上返行人路,故意企馬路,他們點解咁做,心知肚明啦...媒幫班暴民幫到出面...

====
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 8-7-2019 05:14 PM 發表

採訪係企差佬面前採????

那幾隻傳媒當自己大曬啦...
昨晚新聞直播時,他們明明阻著警方前進,而家就掉轉來講警方阻礙他們探訪....
根本黃傳媒跟暴徙是一丘之駱.
引用:
原帖由 123火車頭 於 8-7-2019 05:24 PM 發表
我見到班記者

企係警察前面擋住條路

唔知想點

明眼人都見到啦..
他們次次都系圍著行動中警員來探訪,用意是阻警方拉人...
========
引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 8-7-2019 05:25 PM 發表
妓者都係黃底,刻意掩護暴徒徹退

昨晚TBB新聞直播,清楚睇到班記者阻著警方前進..
那班黃媒當個個市民都無睇新聞,倒轉件事來講.....

============
引用:
原帖由 kinlun030303 於 8-7-2019 05:35 PM 發表
淨係識得話人阻住你哋採訪, 你哋夠阻差辦公啦, 做記者大Q晒咩?
做記者唔係要影啲示威者同警察之間咩情況咩?
但點解你哋企晒喺前排, 咁點採訪到呀,
似乎係你哋班記者阻住示威者開工至啱喎 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]