• 瀏覽: 34,750
  • 回覆: 332
  • 追帖: 2
+18
引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-7-8 04:34 PM 發表
林卓廷稱警方使用致命武力促立即停止

民主黨立法會議員林卓廷表示,警方昨晚在旺角清場時曾用警棍上而下揮動,令示威者頭部受傷,是使用致命武力,又指當時示威者並無主動襲警,警方無理由使用致命武力,要求警方停止有關做法。他又指,有警員昨日挑釁示威者,唆使他人在公眾地方非法毆鬥,並有警員用盾牌和手肘襲擊記者,絕不能接受。他表示,會去信行政長官林鄭月娥、保安局長李家超和警務處長盧偉聰,要求調查事件,並回應示 ...
下次警察只能間尺打pat pat

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-8 05:15 PM 發表
示威人士非法集結在先, 警方多次警告示威人士盡快離開,否則動用武力。你地係要視法紀如無物, 任意妄意, 仲要惡人先告狀?

咁豆腐身/心, 就咪違法玩野啦, 離開咪無事囉。你地唔聽勸告,係都要違法佔據唔肯離開, 就係擺明同意警方動用武力啦, 咁有咩好怨? ...
咪係,警察每次郁手前都出哂警告,自己仲要繼續,怪得邊個?

犯民真係好仆街

呢件垃圾又倒轉嘢講!

引用:
原帖由 dtw 於 2019-7-8 04:46 PM 發表
致命武力?
甘點做呢?好似佢甘,集體跪低,求示威者散去呀?
從上而下就致命,從下而上就爆袋喇喎
從下而上可能就咁插左入去

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-7-8 04:34 PM 發表

民主黨立法會議員林卓廷表示,警方昨晚在旺角清場時曾用警棍上而下揮動,令示威者頭部受傷,是使用致命武力,又指當時示威者並無主動襲警,警方無理由使用致命武力,要求警方停止有關做法。他又指,有警員昨日挑釁示威者,唆使他人在公眾地方非法毆鬥,並有警員用盾牌和手肘襲擊記者,絕不能接受。他表示,會去信行政長官林鄭月娥、保安局長李家超和警務處長盧偉聰,要求調查事件,並回應示 ...
日日睇歪理真係好煩

應該用真槍實彈先啱嘛

三日眼我DLLM停不了!

佢話我睇唔到示威者有作出危害警方安全嘅行為,我亦唔覺佢跪求示威者有人聽佢講
咁點呢?如果示威者搵人同警察隻揪,我亦唔覺警察會
100%贏,如果唔用武力,幾千警力點樣面對幾萬示威者呢?最後咪攪到立法會而家咁囉,大家係咪好想咁呢?

呢堆日日高叫警察濫用暴力的反對派畜生, 狼來了說多了只有白痴才信
引用:

點解三白眼愈來愈似畜牲

引用:
原帖由 賈谷主 於 2019-7-8 05:26 PM 發表
點解三白眼愈來愈似畜牲
呢條友同黎賤英同一路,搭哂膊頭影相
明無?

如果係致命武力 點解林卓廷仲未死

唔搞暴動又點會趕你走

引用:
原帖由 賈谷主 於 2019-7-8 05:26 PM 發表
點解三白眼愈來愈似畜牲
佢由始至終都係孽畜係佢誤會咗自己係人啫。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]