• 瀏覽: 69,045
  • 回覆: 565
  • 追帖: 4
+23
引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-7-8 01:25 PM 發表
777月入45萬,全部香港人找數,佢點會放棄下台
如果月入只是5萬,777立即劈砲😎

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-7-8 01:15 PM 發表
連徹查警察暴力呢d說話都講得出, 佢已經心盲了
連佢已經心盲你都講得出, 你已經心盲了

嫻姐為何戴口罩示人?

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-8 11:07 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=JHmLUrVX-D4

藝人葉德嫻今日(7日)參與網民發起的「九龍大遊行」,她接受本報記者訪問時表示,特首林鄭月娥應該下台,「佢都做得好攰啦應該,不過我覺得 ...
死仆街八婆,落地獄啦!!!

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-8 11:07 AM 發表
https://fs.mingpao.com/ins/20190707/s00001/fa0f9ea4f832d11f53956718d09123c0.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=JHmLUrVX-D4

藝人葉德嫻今日(7日)參與網民發起的「九龍大遊行」,她接受本報記者訪問時表示,特首林鄭月娥應該下台,「佢都做得好攰啦應該,不過我覺得 ...
收皮啦老西殼!!

真普選又是什麼餡
咪又係演藝學院畢業D另類呃呃騙騙
揾著數嘅人

只不過佢哋演技洗腦了一群自命醒目嘅醒目仔

鹿鼎記

陳近南:「小寶你係一個聰明人,我就可以用一個聰明嘅方法同你講嘢,而出面嘅人就唔可以」

韋小寶:「唔明」

陳近南:「讀過書同埋明事理嘅人,大多數都已經喺清庭裡面做緊官。所以如果我哋要同清庭對抗,就只可以用一啲蠢啲嘅人。對付一啲蠢嘅人就絕對唔可以對佢哋講真說話,要用宗教形式嚟到催眠佢哋。令佢哋覺得所做嘅嘢都係啱嘅,所以反清復明只係一個口號,同阿彌陀佛其實係一樣。清朝一直欺壓我哋漢人,搶晒我哋啲銀両同女人,所以我哋就要反清⋯」

韋小寶:「要反清嚟到搶番晒啲錢同女,係嘛?根本復唔復明就係多舊魚關人鬼事,得㗎喇大家聰明人,明白,繼續」

陳近南:「總之如果成功嘅話,你就有無數嘅銀両同女人,咁你願唔願意去吖?」

韋小寶:「願意」

(節錄自1992年周星馳ll神龍教)

韋小寶問陳近南:「師父自從康熙登位之後,四海昇平。尤其是鰲拜死咗之後,更加係國泰民安!人人食得好著得好!點解係都要推翻佢呢?」

陳近南:「因為呢個係我畢生嘅志願」

韋小寶:「呀!係喎!為咗你畢生嘅志願,就要打仗!要人民受苦,會唔會有啲⋯⋯⋯」

附件

20140610104341285.png(275.21 KB)

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2019-7-8 01:03 PM 發表

強姦犯、打劫銀行果d都應該從寬對待!
仆街八婆,以前幾欣賞佢做戲,但原來都係支持暴徒!

引用:
原帖由 kei928 於 2019-7-8 02:23 PM 發表
雖然對葉小姐政見好失望,但有好戲上仍會支持,香港係有言論自由,放心
大佬佢講明支持暴力行為,如果劉華都支持暴力香港仲未世界?

引用:
原帖由 ahlong007 於 2019-7-14 03:24 PM 發表
嫻姐為何戴口罩示人?
有條例唔比人戴口罩?
冇就同我收皮啦

死八婆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]