• 瀏覽: 1,965
  • 回覆: 9
目前,很多社會運動的主辦者 往往包括“林鄭下台” 這個口號。
--
以吾觀之,現任特首的能力有目共睹。在我眼中,香港起碼有一個人更勝任。
但是,目前對市民最重要的東西,是11月區議會選舉結果。
-----超級區議會:民選議員擁有參選權、提名權,並由全港未有其他功能界別投票權的香港登記選民一人一票選出五個立法會議席。
-----此外,區議員當中可以選出117名人士進入 特首選舉委員會。
。。。。。。。
所以,鄭月娥在11月之前,最好留任當特首。

2007年,一位明報記者問我:競選落敗的感想,下一步怎麼做。我說,會繼續在網上推揚理念,如果有志同道合者,也許會根據社團條例成立一個論政組織,名叫“寶光社,以愛國愛港為宗旨。
引用:
原帖由 starr 於 2019-7-7 05:36 PM 發表 反中亂港 從小培養
https://www.facebook.com/antihkptu/videos/335498557385591/
不要利用我的帖子政治宣傳。
回應一樓:你認為鄭月娥應否下台。

雖然呢嗰「正苦」都有改善的空間,但又不至於要人下台咁大件事呀!

最唔合理的要求,成日叫林鄭下台、要付全責,認真不明白?

今日年青人所謂的困局,林鄭上場時已經喺咁嘅啦!今天的困局,唔係佢由冇變成有㗎,點解要佢落台呢?

示威者和暴民,由老董到林鄭,冇一次唔叫人下台,目的都是想有「無正苦」狀態啫,喺咪?

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2019-7-7 05:58 PM 發表 雖然呢嗰「正苦」都有改善的空間,但又不至於要人下台咁大件事呀!最唔合理的要求,成日叫林鄭下台、要付全責,認真不明白?今日年青人所謂的困局,林鄭上場時已經喺咁嘅啦!今天的困局,唔係佢由冇變成有㗎,點解要佢落台呢?示威者和暴民,由老董到林鄭,冇一次唔叫人下台,目的都是想有「無正苦」狀態啫,喺咪? ...
你是否香港人。
廣東話“水浸眼眉”,死到臨頭你還只管吹水。
本帖子不是吹水,是嚴肅地 呼籲暫時收起“林鄭下台” 的要求
這是策略需要。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-7-7 06:04 PM 發表
你是否香港人。
廣東話“水浸眼眉”,死到臨頭你還只管吹水。
本帖子不是吹水,是嚴肅地 呼籲暫時收起“林鄭下台” 的要求
這是策略需要。 ...
我都係嚴肅地講:香港祗要有你們的想法,真是水浸眼眉、死到臨頭了!

引用:
原帖由 starr 於 2019-7-7 05:36 PM 發表
反中亂港 從小培養

https://www.facebook.com/antihkptu/videos/335498557385591/
開名! 揭露多啲!

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2019-7-7 06:55 PM 發表 我都係嚴肅地講:香港祗要有你們的想法,真是水浸眼眉、死到臨頭了!
暫時收起“林鄭下台” 的要求這是策略需要。
你有沒有反建議。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-7-7 07:34 PM 發表

暫時收起“林鄭下台” 的要求這是策略需要。
你有沒有反建議。
樓主,睇嚟,你都幾幼嫩!

策略在網上公開討論,莫講有沒有反建議,幾好嘅策略,有興趣的人都會睇到,最終是沒有效用呢!

簡單來說,你有策略,對方自有對策!就係咁!講完!

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2019-7-7 08:01 PM 發表 樓主,睇嚟,你都幾幼嫩!策略在網上公開討論,莫講有沒有反建議,幾好嘅策略,有興趣的人都會睇到,最終是沒有效用呢!簡單來說,你有策略,對方自有對策!就係咁!講完! ...

不要議論我。
你剛剛說的表示你沒有反建議。
那麼,我希望從現在到11月區議會選舉,鄭月娥仍然擔任特首。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]