• 瀏覽: 89,098
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-8 10:19 AM 發表

我都話你依然想否認,香港從來既價值就係幫海盜國搶中國資源啦
係互惠互利
胡錦濤都話全靠香港破處

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 11:45 AM 發表

係互惠互利
胡錦濤都話全靠香港破處
無香港自然會有其它港口做
最緊要係一個有貨,一個有印出黎既錢
你自命清高唔做代,自然大把人會做

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-7-8 11:44 AM 發表

中國到而家都發展得咁好,証明呢 d 場面需然全球都無可避免,但大陸完全控制得而。 無論大陸點都好,香港班廢青比香港人垂棄係不能否定。 ...
跌到趴直喺地挪返拃沙

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-8 12:22 PM 發表

無香港自然會有其它港口做
最緊要係一個有貨,一個有印出黎既錢
你自命清高唔做代,自然大把人會做
點自然?
屙一個出嚟?
胡錦濤話全靠香港
歷史沒有如果

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 05:14 PM 發表

跌到趴直喺地挪返拃沙
做乜咁講 d 暴徒。

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-7-8 05:43 PM 發表

做乜咁講 d 暴徒。
你地雖然呀Q
但未去到暴徒

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 06:21 PM 發表

你地雖然呀Q
但未去到暴徒
你終於認同班傻仔係暴徒。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 05:16 PM 發表

點自然?
屙一個出嚟?
胡錦濤話全靠香港
歷史沒有如果
胡溫年代講好有用
習大大唔認同,直情唔奶理香港

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-7-7 09:34 AM 發表

樓主、萬分感謝你讓我們知道了事實既真相、我經常去內地、內地人很少會提起這件事、但我堅信、事出必有因、一定有野發生、政府才會出動軍隊、今日睇左呢條片、不就是今天的香港嗎?好憎英美、 ...
而家內地好多人同老香港人好似, 辛勤工作, 為搵食, 為仔女, 唔會花時間理政治

反而每新一代既香港質素係越來越差, 暴徒當道
加上要老一輩北京人至會比較清楚, 但佢地未必想題起
六四亦始終對中國唔係光彩既事, 當年唔少北大學生被顏色革命洗腦而不自知, 幫暴徒開路, 死唔少軍警
平反六四應該係為軍警平反, 唔係為大學生/暴徒

引用:
原帖由 沉睡粉紅的弟弟 於 2019-7-7 09:36 AM 發表
基督教出來撐反:呢班"教徒"係邊個教會?可以定為邪教,完全違反教義。

8964:一般都係聽流傳嘅"抹黑板",而事實係國內版,政府有會談,有勸離開,宣佈清場後,大批學生安全和平散去,一班激進暴徒留下,軍人被暴徒侮辱、毆打甚至被焚燒,開槍是必然的!

鴉片戰爭:證明外國人幾咁惡毒,賣毒品害人,仲要打人。

中國被反中勢力抹黑多年,但慶幸知道事實嘅比被洗腦嘅人多,有思想比冇思想嘅人多。 ...
好多教會都反政府撐暴徙(但又話反暴力, 作假見證), 撐暴反中教會比正常教會多好多
以循道衛理最為嚴重, 佢地係魔道

引用:
原帖由 b444327z 於 2019-7-7 09:46 AM 發表

我由老婆帶返教會,已決志,但未受洗。你說得很對,在我心目中基督教係宣揚愛,守誡命。但近來見好多教會團體,牧師是非不分的行為,令我對呢個信仰有所動搖。 ...
受洗係個人信主, 同牧師無關, 牧師唔係代表神

如果本身返果間教會無問題, 我覺得可以照返, 但如果間教會係有帶政治性, 已經唔可以再返果間教會
而且而家係大是大非既時候, 唔係黃藍問題, 明明暴徒暴亂, 牧師反而鬧政府/警察, 咁呢個牧師可以話係人渣, 係利用神之名去幫助魔鬼

引用:
原帖由 iouyyy 於 2019-7-7 10:42 AM 發表
樓主你好👋,我是從2012年覺醒的。之前我是泛民支持者。那一年梁振英還未上台,他們已經嗌梁振英下台。。。我是被覺醒的
而家開始, 每次投票投泛民對家

引用:
原帖由 Steveiam 於 2019-7-7 11:11 AM 發表

個過程同而家香港差不多
當年64暴徒更恐怖更暴力
但人心方面, 我覺得香港情況係更差

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-10 01:18 AM 發表

當年64暴徒更恐怖更暴力
但人心方面, 我覺得香港情況係更差
其實大家都係香港人,但啲暴徒、黃𢇁搞自己人、打自己人咁不遺餘力,仲要諗啲嘢搞異見人士先恐佈

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 11:48 AM 發表

我已經對香港教育制度感到絕望,我自己都係港英時代下接受教育的人,個時的老師都絕對無老吹到美化鴉片戰爭,最重要係英政府都係承認的錯誤,點解黎到現在教比學生係美化鴉片戰爭,列強侵華係無可厚非的事 ...
老朋友

香港教育係好絕望, 通識老師由上至下基本上都係妖魔鬼怪, 差不多每間學校既通識老師都係黃畜

通識和歷史科賴得鐘, 佢係考評局通識教育科科目委員會主席, 佢話"黑警死全家"
我地唔洗好似佢咁毒, 但賴得鐘教畜唔應該亦唔可以再做老師, 應該切消佢做教育界既資格

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]