• 瀏覽: 88,888
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 11:09 PM 發表
I just signed this petition:

罷免賴得鐘老師教育職務

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/You_Ba_Mian_Lai_De_Zhong_Lao_Shi_Jiao_Yu_Zhi_Wu/?emItIHob&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaig ...

引用:
原帖由 sally371588 於 2019-7-7 09:34 AM 發表

樓主、萬分感謝你讓我們知道了事實既真相、我經常去內地、內地人很少會提起這件事、但我堅信、事出必有因、一定有野發生、政府才會出動軍隊、今日睇左呢條片、不就是今天的香港嗎?好憎英美、 ...
條片都見唔到打死老解
標題黨
看圖作文

引用:
原帖由 沉睡粉紅的弟弟 於 2019-7-7 09:36 AM 發表
基督教出來撐反:呢班"教徒"係邊個教會?可以定為邪教,完全違反教義。

8964:一般都係聽流傳嘅"抹黑板",而事實係國內版,政府有會談,有勸離開,宣佈清場後,大批學生安全和平散去,一班激進暴徒留下,軍人被暴徒侮辱、毆打甚至被焚燒,開槍是必然的!

鴉片戰爭:證明外國人幾咁惡毒,賣毒品害人,仲要打人。

中國被反中勢力抹黑多年,但慶幸知道事實嘅比被洗腦嘅人多,有思想比冇思想嘅人多。 ...
https://youtu.be/hA4iKSeijZI

引用:
原帖由 出入枯燥的流彈 於 2019-7-7 09:43 AM 發表
終於有人講真相
https://youtu.be/Ea3LiY7aMVI

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-7-7 10:13 AM 發表

當年TVB有報架,好多人 襯火打劫、 爆玻璃搶野,普通市民好驚架, 其實傳媒都係選擇性報導,就好似 香港咁, 外國人只見 警方打人丶開槍⋯⋯
https://youtu.be/eTAgZy_OH5M

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2019-7-7 10:34 AM 發表
64時我都有去遊行,當時都好憎李鵬,真係想飛去北京將佢xx,但住年紀大左,見嘅野多左,望嘅野闊左,有某些想法改變了.
李鵬本自傳黨都唔諗俾佢咄

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-7-7 10:38 AM 發表

最慘係當年 64 後,大陸可以完全控制到呢班有問題既學生同教師。但香港呢?我睇唔到有乜解決方法,亦預計香港只會繼續分化而走下波。所有矛盾都係泛民泛民有心攪出黎,等天收。 ...
所以大6人洗L晒腦囉

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 09:10 AM 發表

所以大6人洗L晒腦囉
教好教壞都係洗腦。人地洗完做好事幾好?好過香港果 d 比黃人洗完就好似喪屍咁周圍破壞。

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-7 08:42 PM 發表

有資源就有資本嚐血者黎搶
墨西哥美國人有去做貿易嗎?
獨裁阿拉伯美國人有去嗎
新加坡獨立後李家獨裁,英國有同新加坡做生意嗎?
印尼越南,法國人有去做生意嗎? ...
又想否認

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 09:43 AM 發表

又想否認
問題係
有資源有值野,資本帝國就會想盡辦法過黎搶

無香港都一樣會有通道。 呢d唔叫否認而係從一開始英國打香港番黎,唯一目的就係想同中國大陸貿易。

引用:
原帖由 siupercy 於 2019-7-8 09:14 AM 發表

教好教壞都係洗腦。人地洗完做好事幾好?好過香港果 d 比黃人洗完就好似喪屍咁周圍破壞。

引用:
原帖由 oyear 於 2019-7-8 09:53 AM 發表

問題係
有資源有值野,資本帝國就會想盡辦法過黎搶

無香港都一樣會有通道。 呢d唔叫否認而係從一開始英國打香港番黎,唯一目的就係想同中國大陸貿易。 ...
依然係想否認

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-8 10:17 AM 發表

依然係想否認
我都話你依然想否認,香港從來既價值就係幫海盜國搶中國資源啦

中國到而家都發展得咁好,証明呢 d 場面需然全球都無可避免,但大陸完全控制得而。 無論大陸點都好,香港班廢青比香港人垂棄係不能否定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]