• 瀏覽: 89,017
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
其實六四之後到佔中,之後到反送中同出一轍,都是顏色革命

其實香港變成這樣十分傷心,教育出了很大問題,洗腦工程深入民心

很多政府高官出賣國家出賣香港,連畜牲都不如

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 08:24 AM 發表
到上年, 我同個仔去香港歷史博物館, 我地去聽博物館職員介紹香港歷史
個講解員話英國佬賣鴉片係正當買賣, 林則徐係仆街, 因為佢而令到英國發動鴉片戰爭, 英國係爭取佢地應有權益, 之後不斷美化英國, 此時我慨嘆黃絲用洗腦假歷史, 偷換概念, 指鹿為馬無處不在
我一出館, 立即幫個仔清毒

面呢!香港黃屍仲要唔要臉呀!全球認證鴉片戰爭係侵華行為,香港黃屍講到佢主子好似係到自衛,散布假歷史,究竟仲有 ...
其實香港人太單純

del

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-7-7 01:41 PM 發表

沒有鴉片,便沒有渣甸洋行(怡和洋行),銅鑼灣便不會有怡和街,示威遊行便冇路行
哈哈,我後生個時老豆同我講渣甸係由做毒販起家再做正行,估唔到重有年人記得呢件事

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 01:26 AM 發表
首先講吓自己個背景先, 我本身係一個理科人, 而且墨水唔多, 可能會詞不達意!!!

我由小學開始接觸聖經, 而且我家人都係基督徒,只有我唔係, 但我亦相信聖誕裡面的神,是真正唯一的神, 喜歡基督教既教義宣揚愛, 守天上法律, 亦要守地上法律, 基督徒係地上的光和鹽

我自細都認同自己係中國人既身份, 但對於中國大陸, 對我來講是陌生的, 第一次對自己係中國人有強烈感覺, 係89年 ...
香港冇得救,黃絲太白痴,人地講咩佢地都信

有水凖的好帖子,謝謝分享!

佢地個個禮拜係咁玩,只會令香港人愈來愈煩,你有金主送錢,下下阻街唔洗搵食

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 09:12 AM 發表

問題係出面用緊暴力對付軍警,入面係和平的,對付殺人暴徒唔用鎮壓係乜,你唔好係到自我催眠啦
根本係冇問題
佔中已平反64
佔中79日都唔使武力鎮壓
證明當日老鄧派兵攻入城完全係因為自己勢危
閪共試過無數次不流血政變
老鄧自己都有參與
佢好清楚個後果

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-7 09:01 AM 發表

沒有鴉片, 便沒有對外窗口, 沒有法律防火牆
搵鬼黎投資?
有資源就有資本嚐血者黎搶
墨西哥美國人有去做貿易嗎?
獨裁阿拉伯美國人有去嗎
新加坡獨立後李家獨裁,英國有同新加坡做生意嗎?
印尼越南,法國人有去做生意嗎?

引用:
原帖由 沉睡粉紅的弟弟 於 2019-7-7 09:17 AM 發表

鬼佬一直唔識做生意,只識奸詐。
鬼佬教識中國人做生意

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 09:17 AM 發表

你條黃屍講到64點點點,鴉片作為毒品到衣家係美國仲打緊官司,呢個唔係一個國家的必需品,你仲有無人性可言,64個D係中國人,鴉片時期死個D唔係中國人?你地班始祖係64搞屎棍的逃亡人士夠膽講鴉片戰爭係岩的?咁佢有咩好意思話佢地的理念為中國人,唔好能係到嘔心人啦唔該 ...
A~ 你唔好理
福壽膏合法架
清朝一街煙館
雞仔唔管管麻鷹

赤共正確都係因為發財
64正確亦係因為發財
總之沒有福壽膏便沒有新中國
呢個係你地嘅邏輯
唔通毛太祖唔係趁國家病引外力搞顏色革命?
咁嘅賣國匪黨你都支持你同我講理念講人性?

看完過千字我的回應..
感謝你的付出~時間會証明你對....
至於香港未來是進步還是沉淪..
我相信我就冇眼睇..你應會看到

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2019-7-7 03:26 PM 發表

香港冇得救,黃絲太白痴,人地講咩佢地都信
我依然相信是小部份..
只是..一粒老鼠屎尚且整壞一煱糑..
未來10-20年..香港看不到會再上一層樓..
所有和中國有關的政策....無論正負面...都可能不會再推..
只望不要太差

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]