• 瀏覽: 88,845
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 01:27 AM 發表
近日睇左何志光既'香港本土力量'youtube片, 一個由黃絲醒覺過來既人
都同意佢所講, 今時今日香港的敗壞, 一切由8946....一個支聯會講既大話開始...(美國搞出來既第一個顏色革命)
因為港人誤信當年係屠城, 令港人由心裡既反共種子就開始發芽,認為中國係人渣政權
之後一班被呃既人, 去幫一班收美國錢既漢奸做事
一班被呃既人因為深信中國係人渣政權, 開始幫漢奸作一些大話去抹黑中國 ...
樓主、萬分感謝你讓我們知道了事實既真相、我經常去內地、內地人很少會提起這件事、但我堅信、事出必有因、一定有野發生、政府才會出動軍隊、今日睇左呢條片、不就是今天的香港嗎?好憎英美、

基督教出來撐反:呢班"教徒"係邊個教會?可以定為邪教,完全違反教義。

8964:一般都係聽流傳嘅"抹黑板",而事實係國內版,政府有會談,有勸離開,宣佈清場後,大批學生安全和平散去,一班激進暴徒留下,軍人被暴徒侮辱、毆打甚至被焚燒,開槍是必然的!

鴉片戰爭:證明外國人幾咁惡毒,賣毒品害人,仲要打人。

中國被反中勢力抹黑多年,但慶幸知道事實嘅比被洗腦嘅人多,有思想比冇思想嘅人多。

終於有人講真相

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 01:26 AM 發表
首先講吓自己個背景先, 我本身係一個理科人, 而且墨水唔多, 可能會詞不達意!!!

我由小學開始接觸聖經, 而且我家人都係基督徒,只有我唔係, 但我亦相信聖誕裡面的神,是真正唯一的神, 喜歡基督教既教義宣揚愛, 守天上法律, 亦要守地上法律, 基督徒係地上的光和鹽

我自細都認同自己係中國人既身份, 但對於中國大陸, 對我來講是陌生的, 第一次對自己係中國人有強烈感覺, 係89年 ...
當年TVB有報架,好多人 襯火打劫、 爆玻璃搶野,普通市民好驚架, 其實傳媒都係選擇性報導,就好似 香港咁, 外國人只見 警方打人丶開槍⋯⋯

和我想法一樣

我一直都唔理on9政治。。只會用經濟角度 香港需要乜。。。但近排呢班禽獸講大話 講到我都燥。。。如果有仔女 一定一定不可以在香港接受教育 身邊朋友9成都中曬毒 毒到頭像都轉黑 不段散播泛民班作故佬的文。。。太恐怖 今日香港人沒有進化 甚至大倒退。有朋友跟我說64。。中共殺曬d人,還要跟我說1964年發生 d片沒得做假。。。我呆了 。當晚我上網看了一會,我已經看到很多片都是剪接 暴徒掟很多燃燒彈去裝甲車的片 掟向解放軍。。。裝甲車燒著了向柵撞。。鏡頭一轉 是由第2部機剪接 車下的不知是不是人。。但再出現一張小腿失去的人。。但裝甲車底的人只是車到 腳掌位置 如果係人。。。還有很多跑出來講大話的黃狗配合。。有個鏡頭是軍隊開槍 但老早已經發現 所有對暴徒有利既畫面佢長播。。對暴徒不利的片穿崩位 即剪。。。還有很多理據看得到 這是暴亂 解放軍一定要還擊。。所以沒有和平民運 沒有屠殺。 只有作亂比政府平定。。。我用了很少時間便看穿把戲。。。樓主你花了這麼多年才醒覺。。。覺得自己on99左嗎。。。家陣有很多泛民狗在各大討論區分身作文 很可恥。。。多談政治都傷身。 站在道德立場 對與錯。這班仆街 屌9佢地算數。。。政治沒人摸得透

唉香港再咁落去真係無啦

好事

64時我都有去遊行,當時都好憎李鵬,真係想飛去北京將佢xx,但住年紀大左,見嘅野多左,望嘅野闊左,有某些想法改變了.

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-7-7 10:13 AM 發表

當年TVB有報架,好多人 襯火打劫、 爆玻璃搶野,普通市民好驚架, 其實傳媒都係選擇性報導,就好似 香港咁, 外國人只見 警方打人丶開槍⋯⋯
外國人係收埋曬 64全程真相既片 好肯定!!!

引用:
原帖由 b444327z 於 2019-7-7 09:46 AM 發表

我由老婆帶返教會,已決志,但未受洗。你說得很對,在我心目中基督教係宣揚愛,守誡命。但近來見好多教會團體,牧師是非不分的行為,令我對呢個信仰有所動搖。 ...
每個宗教都有人渣 耶教特別多咁解

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 08:11 AM 發表
香港文革式洗腦,香港教育已經出左問題,政府應該及早處理,唔好再盲目自我催眠話無問題,年輕人認識假中國歷史係政府教育局施政失敗!!!
最慘係當年 64 後,大陸可以完全控制到呢班有問題既學生同教師。但香港呢?我睇唔到有乜解決方法,亦預計香港只會繼續分化而走下波。所有矛盾都係泛民泛民有心攪出黎,等天收。

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 09:17 AM 發表

你條黃屍講到64點點點,鴉片作為毒品到衣家係美國仲打緊官司,呢個唔係一個國家的必需品,你仲有無人性可言,64個D係中國人,鴉片時期死個D唔係中國人?你地班始祖係64搞屎棍的逃亡人士夠膽講鴉片戰爭係岩的?咁佢有咩好意思話佢地的理念為中國人,唔好能係到嘔心人啦唔該 ...
沒有最無恥,只有更無恥,滿口謊言嘅小黃人令我終於明白呢兩句話嘅意思

樓主你好👋,我是從2012年覺醒的。之前我是泛民支持者。那一年梁振英還未上台,他們已經嗌梁振英下台。。。我是被覺醒的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]