• 瀏覽: 88,892
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
今時今日每次個班人出黎作妖、霸街,手拿武器對抗警察,我覺得自己三十幾年的價值觀、人生觀簡直有些荒謬。我只係一個馮公守法的小市民,唔會橫過馬路,唔會違法泊車,唔會打人,唔會搶劫,但呢班黃屍霸馬路,打人,搶劫,圍攻立法會,係可以被原諒,唔會有人拉,究竟香港仲住唔住得人?

引用:
原帖由 starr 於 2019-7-7 11:58 AM 發表

冇人拆
繼續玩落去
玩死香港經濟
港人失去優越感
2047取消特區
仲有28年。  唔洗28年,15年內睇怕香港都謝左。

我完全同意呢個師兄嘅講法,我看到了解到的也跟師兄一樣

引用:
原帖由 混世陰司 於 2019-7-7 10:32 AM 發表
我一直都唔理on9政治。。只會用經濟角度 香港需要乜。。。但近排呢班禽獸講大話 講到我都燥。。。如果有仔女 一定一定不可以在香港接受教育 身邊朋友9成都中曬毒 毒到頭像都轉黑 不段散播泛民班作故佬的文。。。太恐怖 今日香港人沒有進化 甚至大倒退。有朋友跟我說64。。中共殺曬d人,還要跟我說1964年發生 d片沒得做假。。。我呆了 。當晚我上網看了一會,我已經看到很多片都是剪接 暴徒掟很多燃燒彈去裝 ...
今次係非常好既照妖鏡,發生在今日香港,電視24小時直播既暴動,竟然有人話佢地係手無寸鐵既示威者,講既仲係有光環在頭頂既議員,教育界,社工,宗教人士....

可見發生在幾十年前,千里以外既北京64事件,經過呢班人扭曲演繹,仲有幾多成係真相?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-7-7 12:31 PM 發表

今次係非常好既照妖鏡,發生在今日香港,電視24小時直播既暴動,竟然有人話佢地係手無寸鐵既示威者,講既仲係有光環在頭頂既議員,教育界,社工,宗教人士....

可見發生在幾十年前,千里以外既北京64事件,經過呢班人扭曲演繹,仲有幾多成係真相? ...
好彩有記錄咋。。由今次呢單野。。我更不相信歷史。。當故事聽好了。。和奸臣忠臣的故事。。要自己分析。。。小時候印象有一班人都話沒64大屠殺。。但可能講到沒氣。。廢事同班粉腸一般見識。

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 08:24 AM 發表
到上年, 我同個仔去香港歷史博物館, 我地去聽博物館職員介紹香港歷史
個講解員話英國佬賣鴉片係正當買賣, 林則徐係仆街, 因為佢而令到英國發動鴉片戰爭, 英國係爭取佢地應有權益, 之後不斷美化英國, 此時我慨嘆黃絲用洗腦假歷史, 偷換概念, 指鹿為馬無處不在
我一出館, 立即幫個仔清毒

面呢!香港黃屍仲要唔要臉呀!全球認證鴉片戰爭係侵華行為,香港黃屍講到佢主子好似係到自衛,散布假歷史,究竟仲有 ...
19年, 香港唔使讀中國歷史,學生,教師包括校長, 全被洗腦, 怪錯人啦........要怪就怪教育局, 通識科.

可能香港就要來一次64大清洗先可以重新

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-7-7 11:01 AM 發表

我會和平咁行出黎投建制。犯民令我好失望。當年我選過長毛一次。之後我搬左。
起旺角同李柱銘傾過,當年佢已冇參選。
E加犯民變晒質。希望民主黨做番好D啦。 ...
泛民本身有政治任務 佢地唔會理香港人死活架。。
另外 李柱銘 前幾代係國民黨高層 佢本身血入面已經係流住要反共既血
係為一己私利 去破壞中國

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 01:26 AM 發表
首先講吓自己個背景先, 我本身係一個理科人, 而且墨水唔多, 可能會詞不達意!!!

我由小學開始接觸聖經, 而且我家人都係基督徒,只有我唔係, 但我亦相信聖誕裡面的神,是真正唯一的神, 喜歡基督教既教義宣揚愛, 守天上法律, 亦要守地上法律, 基督徒係地上的光和鹽

我自細都認同自己係中國人既身份, 但對於中國大陸, 對我來講是陌生的, 第一次對自己係中國人有強烈感覺, 係89年 ...
64迷底係時間下慢慢解開,真相大部份人都知,但好多人唔肯承認自己被騙多年,所以一路死撐,亦有有心人繼續用64用揾錢,繼承外勢力的影響。上YouTube 都可以睇到柴令當年自己講出一定要流血,又講出學生為她犧牲不值得等等。
再看看她今日搞64的5個人成就就知外勢力是存在的。中央一早知外勢力存在,但明白中國十幾億人很多都是思想比較容易受外界影響,所以中央封鎖有關新聞是正確的。
係宗教方面你可以看看為何中央不停打壓藏傳佛教的達賴喇嘛,他以自己是佛陀轉世為名活佛。中央不是打壓宗教,是怕達賴以活佛名義影響人民反中央。
另一方面又可以看到美國如何包庇達賴,又頒發諾貝爾和平獎,以圖話比全世界知中央在打壓異見人士。
歷史是教人不要重複犯錯,因為歷史上有洪秀全。
中央宗教局對宗教審查非常嚴密,但對正派的宗教持開放態度,如雲南西雙版納你上座部佛教是非常支持的。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-7 09:01 AM 發表

沒有鴉片, 便沒有對外窗口, 沒有法律防火牆
搵鬼黎投資?
你甘鐘意鴉片,你給我們表演一下吞鴉片

引用:
原帖由 任展鑾. 於 7-7-2019 08:57 AM 發表

六四事件の定性

六四只需要公認為老人政治。鄧老一生3落3上,所謂己所不欲,面對改革巨輪竟步老毛後塵把胡耀邦罷了;老胡一死啞忍的奴民悲憤雙發便爆出民運這個大頭佛,本是老鄧一手造成。當年胡耀邦趙紫陽才是改革派而鄧李楊集團被視為保守派,矛頭反鄧,醫生記者公安法官都支持民運,老鄧點會唔驚臨老衰收尾,趙紫陽夜訪天安門矛盾達至高峰,老規矩兩派唯有你死或我亡。共產國家元首應為黨總書記,老鄧官職係軍 ...
原來係咁
今日終於知到真相

引用:
原帖由 任展鑾. 於 7-7-2019 09:01 AM 發表

沒有鴉片, 便沒有對外窗口, 沒有法律防火牆
搵鬼黎投資?
沒有鴉片,便沒有渣甸洋行(怡和洋行),銅鑼灣便不會有怡和街,示威遊行便冇路行

引用:
原帖由 sixpence 於 7-7-2019 09:17 AM 發表

你條黃屍講到64點點點,鴉片作為毒品到衣家係美國仲打緊官司,呢個唔係一個國家的必需品,你仲有無人性可言,64個D係中國人,鴉片時期死個D唔係中國人?你地班始祖係64搞屎棍的逃亡人士夠膽講鴉片戰爭係岩的?咁佢有咩好意思話佢地的理念為中國人,唔好能係到嘔心人啦唔該 ...
師兄,請冷靜,唔好咁惡鬧果位版友,只要遲d毒果冇人付費做會員,冇錢出糧,肥佬黎隨時裁左佢,到時佢就會棄暗投明,改過自新,時事新聞版之前已有幾位呢類版友,前後判若兩人,大家要當釋囚咁輔導下佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]