• 瀏覽: 3,532
  • 回覆: 21
+3
大媽「佔領」屯門公園唱歌跳舞對街坊造成滋擾,有人在網上號召下午舉行「光復屯門公園」遊行,要求當局處理噪音滋擾、取締不雅及行乞等犯罪活動。

遊行下午2時半集合後於3時起步,遊行人士帶同寫有「屯門大媽,阻住大家」橫額,和高喊「自己屯門自己救」、「還我寧靜」、「不要大媽」、「預防禽流感,勿摸活家禽」等口號,沿行人路由新和里遊樂場行至屯門公園。

有參與遊行的黑衣市民批評公園內檔口的擴音機製造噪音,又形容有關人士的行為傷風敗俗,令公園內烏煙瘴氣,希望透過遊行告訴全港市民,「屯門啲男人唔係個個都咁鹹濕」。

就遊行申請不反對通知書的「屯門公園衛生關注組」召集人巫堃泰表示,不擔心遊行人士會與公園內的表演者發生衝突。中午過後,警方派出機動部隊警員到屯門公園戒備,屯門公園辦事處已成為警方其中一個指揮中心。

遊行人士提出4項訴求,包括處理屯門公園噪音問題、取締不雅或行乞的犯法行動、爭取各年齡層的公共空間使用,及正視康文署管理不善及市民投訴無門問題。

屯門公園有大媽表演者以性感服裝示人,與長者大跳辣身舞,以換取打賞。有街坊直言有關表演不堪入目。而每個檔口都有擴音機、揚聲器,整個公園都聽到他們的歌聲。

之後千祈唔好又演變成文革、暴動呀!費事最後變左暴徒「佔領」屯門公園

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1038238-香港-不滿噪音滋擾+網民下午發起「光復屯門公園」遊行

唔係住屯門的人想去佔領屯門?

我想問
屯公果D大陸媽係咪以前喺深圳
做雞
又家老到塊閪咁撚樣
跟住先企屯公畀果個賤伯玩??

引用:
原帖由 tailing 於 2019-7-6 02:51 PM 發表
只是想把他們人多做的事政治化,合法化.
化妝工程!!!

引用:
原帖由 tailing 於 2019-7-6 02:51 PM 發表
我相信好多連公園都唔會去,但係依家好多人都以為自己係正義超人嘅化身,相信係細個響機緣巧合下得到了『如來神掌』秘岌

不論政見,驅逐大媽還我寧靜屯門,應無爭議,黃加藍應同心同德。

賤伯鳩已軟
都要過手癮
大媽老雞都照殺
老到閪毛都白哂
唔明有咩咁吸引

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-7-6 04:07 PM 發表
不論政見,驅逐大媽還我寧靜屯門,應無爭議,黃加藍應同心同德。
我支持咖!

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-6 04:05 PM 發表
淫是中國共產黨國技
回歸咁耐香港衰咁耐

呢啲咁低俗嘅大媽文化,不論黃藍都應該合力驅逐大媽文化入侵

引用:
反東北發展班人有幾多個真係住東北?

最烏煙瘴氣就係班所謂示威者.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]