• 瀏覽: 3,470
  • 回覆: 27
我解釋俾佢知,大陸制度同香港唔同,大陸人未必識分邊個係好人,邊個係壞人,立例之後可能大陸人會將香港善良老百姓當壞人咁送去大陸受審,將壞人留返係香港繼續生活,到時香港咪無晒好人,周街壞人囉,老婆聽完之後成個人冧晒,完全明白,仲話準備同我一齊搞移民,離開香港呢個是非地  

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
樓主阿樓主
你諗住移民去邊 ?
參考參考

結論係原來閣下成家都對現況無法理解, 睇嚟要搵超雄哥關照下

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-7-2 10:16 AM 發表
樓主阿樓主
你諗住移民去邊 ?
參考參考
老婆話想去~位內睡拉,我就想去巴布亞新機內亞,唔知仲有冇好提議

引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-2 10:24 AM 發表
老婆話想去~位內睡拉,我就想去巴布亞新機內亞,唔知仲有冇好提議
委內瑞拉 請西班牙文
巴布亞新幾內亞 講荷蘭文
你地要學定先

近近哋就青山啦。

其實去邊都一樣, 除左中國, 因為呢個世界除左中國大陸, 任何地方都一定比佢好

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-7-3 11:07 AM 發表
其實去邊都一樣, 除左中國, 因為呢個世界除左中國大陸, 任何地方都一定比佢好
甘你應該支持樓主去阿富汗,伊拉克,利比亞,菲律賓等民主國家,吸收民主氣氛

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-7-3 12:00 PM 發表

甘你應該支持樓主去阿富汗,伊拉克,利比亞,菲律賓等民主國家,吸收民主氣氛
唔錯既選擇喎, 有民主真好, 我無佢地咁崇高, 我好低賤, 無資格去

你有老婆先算啦

引用:
原帖由 西門町 於 2019-7-2 10:12 AM 發表
我解釋俾佢知,大陸制度同香港唔同,大陸人未必識分邊個係好人,邊個係壞人,立例之後可能大陸人會將香港善良老百姓當壞人咁送去大陸受審,將壞人留返係香港繼續生活,到時香港咪無晒好人,周街壞人囉,老婆聽完之後成個人冧晒,完全明白,仲話準備同我一齊搞移民,離開香港呢個是非地   ...
你去了解一下中國國情,上深圳走一轉再講啦!唔好成日係度幻想喇!

先係仔仔,跟住女女,而家就老婆,

仲有咩家庭成員啊,一次過講埋啦

用台灣和電騙犯套用會更適合

引用:
原帖由 請輪入用戶名稱 於 2019-7-3 04:32 PM 發表
先係仔仔,跟住女女,而家就老婆,

仲有咩家庭成員啊,一次過講埋啦
人格分裂,一人分飾一家

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]