• 瀏覽: 25,031
  • 回覆: 122
+8
引用:
原帖由 pkrai 於 2019-7-2 07:23 AM 發表
咁理直氣壯,洗咩戴口罩同頭盔
咩戴口罩同頭盔是理所當然

附件

27.jpg(584.23 KB)

七月二十一日全港清牆日
七百萬人齊行動,清除含膿牆,你我有責!

引用:
原帖由 hoishui 於 2019-7-19 06:01 AM 發表
七月二十一日全港清牆日
七百萬人齊行動,清除含膿牆,你我有責!
我負責再貼多D圖上去我負責再貼多D圖上去我負責再貼多D圖上去我負責再貼多D圖上去

引用:
原帖由 edgar1992 於 2019-7-2 02:39 AM 發表

你可以確保修例後一定撤資?
避免?班學生係經濟專家還是各國經濟部代表?
如果外商怕修例 點解咁多外資進入大陸市場?
再講香港有咩大既資可以撤?
外資基本上都係入中國市場 借道香港
本地既一早有自己根底打好哂關係
你可以講得出有咩大既資可以撤嗎?
蘋果退出香港?
貨櫃船退出香港?
電力公司走人?
班暴徒盲目既政治行為,嚴重影響香港穩定,資金不再借道香港 咁既可能性大啲囉 ...
咁姐係外資入完中國市場之後都係會將香港當棄子?
姐係唔理有無呢件事,外資一打入中國市場都係會放棄香港呢條渠道啦,所以撒唔撒都係遲早既事?
如果我呢一個普通市民都諗到,政府呢班高薪厚職又係精挑細選既公務員應該都會諗到。咁點解唔發展其他野?要依賴呢班外國資產?
如果你要求呢個短暫既穩定,咁我無野講

引用:
原帖由 your筍盤 於 2019-7-3 02:13 PM 發表

你下次不帶口罩和眼罩衝入立法會 ,睇吓你可不可以拍拍屁股走人?

連D暴徒都明白這個道理!你係唔係應該要反省下呢
我有自由,關你屁事

附件

6.jpg(105.27 KB)

333.jpg(618.17 KB)

引用:
原帖由 廚房大大黑頭 於 2019-7-19 11:01 AM 發表

咁姐係外資入完中國市場之後都係會將香港當棄子?
姐係唔理有無呢件事,外資一打入中國市場都係會放棄香港呢條渠道啦,所以撒唔撒都係遲早既事?
如果我呢一個普通市民都諗到,政府呢班高薪厚職又係精挑細選既公務員應該都會諗到。咁點解唔發展其他野?要依賴呢班外國資產?
如果你要求呢個短暫既穩定,咁我無野講 ...
太膚淺
資金一定係錢?你唔知有投資額同進囗額限制?
就係因為大陸有諸多既規矩同限制 咁先係香港既優勢  當外資要做生意時 會先係周邊做轉點方便隨時進入市場  以周邊市場黎講香港環境算好 所以啲資金先會黎香港先
問題黎啦 當外資要定點就要請人 又要運作 咁啲錢就要用啲係香港 一但貨物有問題又要暫存又要花錢留香港   咁就係一種循環 當然係要建於香港特殊經濟環境上

引用:
原帖由 呢個懷舊的羊 於 2019-7-1 10:48 PM 發表
爛圖, 好笑

香蕉蓉出賣港人,量尿盅愧對泛民

引用:
原帖由 呢個懷舊的羊 於 2019-7-2 02:00 AM 發表

我咪講咗。立法會本身就屬於市民,麻煩你詞窮讀書少都用下啲有內容嘅文字去表達自己,你地個腦係咪得強姦
立法會是政府的,點解會係你一般市民的,有邊條法例寫左???冇就當係? on9 真係冇藥醫的😂😂

引用:
原帖由 呢個懷舊的羊 於 2019-7-1 10:48 PM 發表
垃圾

引用:
原帖由 呢個懷舊的羊 於 2019-7-2 01:08 發表

變態佬?立法會本身就屬於香港市民。
立法會被人砸爛我哋是否應該屌呢啲暴徒ge老母?

警務署係咪要負上責任?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]