• 瀏覽: 81,772
  • 回覆: 673
  • 追帖: 2
+59
致八九十後與千禧後,你哋嘅六七十後父母,
已經將最好嘅下一代生活留畀你哋,但你哋而家的所作所為,
係親手將你哋嘅未來,變成一個18層地獄。

唔明點解?睇睇敘利亞同伊拉克。

引用:
原帖由 chowcn 於 2019-6-30 09:48 AM 發表
香港人一定斗唔過中央。
斗乜撚嘢嗻,中央其實從來冇同你鬥過,

合則兩利,鬥則祇有香港滅亡。

日日邪教式洗腦,終於害死人

啃老族自己都顧唔惦,終日哭哭啼啼,不懂發奮途強,迎難而上,只懂望政府打救施捨,咁只會將爛子留給下一代!

現在你們把最差的道德最差的cocnept 留給下一代

引用:
原帖由 菠蘿你個橙 於 2019-6-30 09:26 AM 發表

印度好民主㗎, 唔好留係香港搞亂香港 ,快啲走啦   唔送
信領導,領導送仔女去邊,果樹就係好地方。

最好的意指?內戰?暴亂?慌言?批鬥?

想將最好畀下一代?!依家自己未搞到最好(更加唔好話有下一代),都已經將香港搞成一個爛攤子,畀更多更多o既香港人嚟承受啦!

引用:
原帖由 littlegrassfd 於 2019-6-30 09:47 AM 發表

收錢既大陸打手都咁認真回應
愛國愛黨的基本。

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-6-27 01:46 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2385000/2386496/poster_thumb_20190627_cc_1024.jpg
▲ 有網民已抗爭年輕人為名義,為示威所帶來的「亂」向市民請求原諒。

6月12日警方與市民就政府修訂《逃犯條例》發生衝突,警方曾發射多顆催淚彈、橡膠子彈及布袋彈,6月16日更有200萬+1人再走上 ...
在做戲嗎?剛剛我在另一群組叫掟磚的人認錯,便給人把我阿媽都拿出來說。真的道歉,捉那畜生賤人出來,做磚掟牠。

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-6-27 02:49 PM 發表
唔覺得錯 , 再黎照做 , 道咩歉? 
看看其他群組便知道牠們做戲

引用:
原帖由 大投壼 於 2019-6-27 02:54 PM 發表
吖!
點解泛民政黨啲下一代唔出嚟支持下呢?
唔好話一次,半次都冇喎!
點解呢?
點解呢?
點解呢?
點解呢?
點解呢?
呢d叫精人出口,笨人出手。

引用:
原帖由 袋鼠人 於 2019-6-27 03:16 PM 發表
譁!有呢D黃人做我呀爸呀媽真係醜死!
同人講我爸媽會錠磚, 會錠鐵馬, 會周街搬水馬擋路, 會向警察錠雞蛋, 會用LASER射人眼, 會係警局外牆塗鴉, 會包圍政府部門運作, 會故意阻礙地鐵關門, 會霸佔公共行車路?

講起都覺得醜, 偏偏做呢堆野的人唔知醜。 ...
日後佢哋做人爸媽,真的希望牠們有錢買別墅,阿囝阿囡反對牠們可以拆屋掟佢,然後警察到場阿囝阿囡說和平家庭會言義

又包裝呃無腦癈青

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]