• 瀏覽: 48,677
  • 回覆: 276
  • 追帖: 1
+9
【00:27】有救護車駛到警總,但仍未找到報案人。【00:00】警總招牌被示威者拆走,「甩皮甩骨」。港府修訂《逃犯條例》

【00:00】警總招牌被示威者拆走,「甩皮甩骨」。

港府修訂《逃犯條例》引發的爭議持續,民陣趁「二十國集團(G20)峰會」前於周三晚(26日)在中環愛丁堡廣場舉行的集會在約10時結束。不少示威者其後轉往灣仔警察總部,有人向警總「送上」狗餅和扮狗吠,及貼上「釋放(警務處處長)盧偉聰」的標語。

午夜過後仍有大批示威者在警總外聚集,現場一帶交通亦受阻。警總後門被示威者用鐵馬堵塞。

警察總部比人刑毀都唔敢拉人,香港仲有冇法治

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190627/bkn-20190627000259669-0627_00822_001.html

暴徒無法無天

刑事毀壞, 警察拉人啦。

香港人埋單
明年每個申請派少兩舊 

拆左招牌, 都係公帑維修, 無人入肉.

其實有冇人可以話我知,咁廢嘅人點樣會升到變一哥

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-6-27 12:58 AM 發表

力度仲未夠,再等等啦!等緊佢地嘅汽油彈,只要一掟汽油彈唔止拉得,合法地槍殺都仲得。
夠唔夠我唔敢講,再等等企多兩日啦,時晨未到

警總被拆招牌,相信香港開埠以來從未試過,今晚終於落紅,顏面何存以後點見人。

點解仲要忍呢班友??

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]