• 瀏覽: 6,369
  • 回覆: 56
狀棍衹識出口傷人

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-26 08:04 PM 發表

立法會大會今午(26日)進行休會辯論期間,法律界議員郭榮鏗先後以「奴隸」及「奴才」指罵建制派議員和梁美芬。會議暫停約半小時後,主席梁君彥裁定郭的言論具冒犯性及侮辱性,要求收回,但郭拒絕,終被趕出會議廳........

西洋奴才反過來罵人家奴才,未免太諷刺了吧。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190626/bkn-2019 ...
肛門黨西毛唔係奴才

外傭居港權    莊豐源案    港珠澳大橋司法覆核
收黎金主美元黑金     我是不會忘記的     

76仁 人76,搞到香港一鑊粥,賣港引菲媚老美,九月九日要你仆。

回覆 引用 TOP

佢哋全部都係奴才,只不過事頭唔同,仲好意思話鳩人

回覆 引用 TOP

其實係議會八婆式謾罵有乜用丫⋯

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-27 09:55 AM 發表

吊!垃圾會從來沒有理性討論過!
建制派綁架立法會以來,所有非建制派提出的議題、修訂、意見等一律遭否決

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-27 09:55 AM 發表

犯民狗係得呢招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a94922905 於 2019-6-27 10:06 AM 發表

吊!垃圾會從來沒有理性討論過!
建制派綁架立法會以來,所有非建制派提出的議題、修訂、意見等一律遭否決
咁樣講,泛民夠票時候,一樣所有建制的提案都否決或拉布就好公道?

議事規則係一個制度,玩得就大家要follow, 無人對與錯,按規則,你要贏,就要贏議席,好Fair.

但不論泛民人少,而係個議政內容要有質素,有直播市民睇住的。

政府官員係衰係hea, 但係代議仕經常好似八婆咁有咩好?

你有冇睇全程直播?睇晒喎?
我就接近全部都有睇,你有睇你會明我講乜⋯

如果你只係睇一般的「精華」,你唔會明⋯

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-27 10:22 AM 發表

咁樣講,泛民夠票時候,一樣所有建制的提案都否決或拉布就好公道?

議事規則係一個制度,玩得就大家要follow, 無人對與錯,按規則,你要贏,就要贏議席,好Fair.

但不論泛民人少,而係個議政內容要有質素,有直播市民睇住的。

政府官員係衰係hea, 但係代議仕經常好似八婆咁有咩好?

你有冇睇全程直播?睇晒喎?
我就接近全部都有睇,你有睇你會明我講乜⋯

如果你只係睇一般的「精華」,你唔會 ...
DQ 晒班非建制就自己友玩L晒
又唔明

回覆 引用 TOP

郭榮鏗正漢奸

回覆 引用 TOP

街頭運動無得玩, 唯有另搵舞台.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

咪笑人,美狗又咪糸奴才,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]