• 瀏覽: 13,443
  • 回覆: 78
美國總統川普日前簽署行政命令,讓華為手機用戶恐成「孤兒機」。根據市場研調機構 Counterpoint Research發表的最新報告顯示,在今年第一季,中國大陸智慧手機市場售價在600美元(約新台幣18643元)至800美元(約新台幣24857元)價格區間的高階智慧手機,華為出貨量首次超過了蘋果,市占率達 48%,相較上一季提升9個百分點。

調公司指出,此項變化重要的原因在於,之前三星手機的高階用戶大部分都轉向了華為,預計華為在2019年第一季大陸國內高端智慧手機市場出貨量中所佔的比重為48%,較上一季提升9個百分點。

🤪
美帝敲中共
三叔公話痛

新聞來源連結:
https://tw.mobi.yahoo.com/news/大陸果粉變心-華為q1出貨量首勝蘋果飆48-080800019.html

就算無華為, 新Iphone都無咩睇頭, 俾一萬蚊買唔值...

用新出機同蘋果舊機比?

Q1...……重未反面

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-6-26 12:12 PM 發表
就算無華為, 新Iphone都無咩睇頭, 俾一萬蚊買唔值...
大陸人都買唔起

我的國,厲害了。

真係以為講一萬次就變成事實。

華為全中國唔第一就醜怪啦。全美何時會第一?

對美國打壓中國公司的囂張行為、反中態度. 身為中國人, 越來越憎美國貨囉.
有得選擇都唔會用美國貨.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-6-26 12:12 PM 發表
如果1千
你買嗎?

1萬對你可能好多

但對部份人只係幾天工資或幾分鐘

好祈待鴻蒙手機! 
越來越覺得android 唔好用!

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-6-26 03:20 PM 發表
大陸人都買唔起
你覺得買唔起咪買唔起囉....
呆灣人都以為大陸人連茶葉蛋都買唔起

引用:
原帖由 愚人之石 於 2019-6-26 03:24 PM 發表
我的國,厲害了。

真係以為講一萬次就變成事實。

華為全中國唔第一就醜怪啦。全美何時會第一?
尾國傾全國力量都打唔沉華為一個企業仔,香港D反中狗仲想靠尾國完講獨夢,慳D啦

日賣幻機又嬴

引用:
原帖由 dashhk 於 2019-6-26 03:27 PM 發表

如果1千
你買嗎?

1萬對你可能好多

但對部份人只係幾天工資或幾分鐘
有錢人心水都可以好清,佢覺得你係值既二萬都買,否則四千蚊佢都唔會買,事實呢二三年唉瘋銷情大不如前,反影咗好多人覺得佢唔值囉

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-6-26 03:20 PM 發表

大陸人都買唔起
香港傑青分期都買得起,大陸人咁有錢點會買唔起,呆蛙就差啲啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]