• 瀏覽: 92,425
  • 回覆: 702
  • 追帖: 1
+5
【曾蔭權案】曾終極勝訴 可保長俸福利及大紫荊勳章

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/335392/曾蔭權案-曾終極勝訴-可保長俸福利及大紫荊勳章

你不如問下班9官點判先啦

證據都係果堆, 1時話有罪, 1時話冇...........
佢地係讀咩9法律???

終審法院5位法官一致裁定無罪,咁有乜唔公平?

引用:
原帖由 onnam 於 2019-6-26 11:41 AM 發表
呢5位大老爺裡面
有幾多位由曾生委任呢 ?

引用:
原帖由 onnam 於 2019-6-26 11:41 AM 發表
審來審去洗左香港幾多錢呀,這樣才是最不公平

689同樣係犯了沒有申報利益罪名, 但受到包庇連上庭都可以避過, 相對犯了公職人員失當罪既煲呔, 的確係枉判!

是但啦, 香港而家都冇法律㗎啦

引用:
原帖由 sub9ger 於 2019-6-26 11:37 AM 發表
【曾蔭權案】曾終極勝訴 可保長俸福利及大紫荊勳章

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/335392/曾蔭權案-曾終極勝訴-可保長俸福利及大紫荊勳章 ...
公度自在人心⋯⋯⋯今屆高官搞亂香港個個月袋幾十萬又點計先⋯⋯⋯

就近來法庭判決,已證明香港全面回歸中國,"由法治港"變為"由人治港", 可喜可賀!
唔駛叫班建制支持者搬返大陸住喇,香港法宮已變緊身俾你睇,香港好快變大陸。

仲唔自發去圍人

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-26 11:40 AM 發表
你不如問下班9官點判先啦

證據都係果堆, 1時話有罪, 1時話冇...........
佢地係讀咩9法律???
証明英式普通法制度係由法官自由演譯,人治多於法治

曾爵士一定要就香港政府對他的逼害所造成精神上和名譽上的損害,告鳭香港政府要求賠償!

曾蔭權當公務員幾十年
縱然有錯
始終都為社會付出唔少
享有長俸福利
亦係「合情、合理」...

引用:
原帖由 sing9304 於 2019-6-26 11:46 AM 發表
就近來法庭判決,已證明香港全面回歸中國,"由法治港"變為"由人治港",  可喜可賀!
唔駛叫班建制搬返大陸住喇,香港法宮已變緊身俾你睇。 ...
咁理念崇高,唔認錯有悔意又點

主題標籤 #曾蔭權
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]