• 瀏覽: 49,942
  • 回覆: 334
+12
由學生到公公婆婆都話出來司法覆核,D政棍真係禍港禍民!

高院駁回,咁使唔使罰錢㗎?

耶教撚賤尻格,有你講無人講,日日叫黑警,警犬就大大聲,做黃衛兵暴徒就唱性屍,被人話就屍髮碌漆,耶蘇有無叫你去做暴徒,有無叫你去批鬥他人?

引用:
原帖由 hktea 於 2019-6-26 11:11 AM 發表
叫耶穌落黎問下
點解你班耶L咁屎忽痕
耶蘇心想你地班仆街成L日攞我上檯,關我L事咩!咪L嘈住我同釋達多、濕婆同安拉一齊打麻雀啦!

耶蘇話咪撚阻我玩性虐待,押玩小童,叫你一齊3p4p,你班漆頭走去掟磚

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-26 11:16 AM 發表

要求耶穌上庭作供
啲教徒信咗咁耐

都應該想睇下神蹟

引用:
原帖由 01270878 於 2019-6-26 11:55 AM 發表
大家要睇清楚內容,係市民譚志輝利用宗教去提司法覆核,然後傳媒大字標題煽動紛爭,並不是牧師去提司法覆核,這班人目的是要搞亂香港
譚志輝係咪耶教暴徒?

引用:
原帖由 toledo 於 26-6-2019 11:05 AM 發表

早前修訂《逃犯條例》引致警民衝突,警方在立法會外清場時,有牧師引述有警員不禮貌向他表示「叫你耶穌落嚟見我」,令到有市民向高等法院提出司法覆核,要求法庭下令警務處處長盧偉聰道歉,高等法院今早裁定駁回有關申請。

提出司法覆核的市民表示,警方並無不受約束的酌情權,《警隊條例》無授權警察在執行職務時,可作出基於宗教的歧視行為或褻凟他人信仰,因此要求法庭宣告警方是不合理、不合法和超越《警隊條例》所賦 ...
如果單司法覆核真係開審,可能出現幾個搞笑 scenario.....

1. 辯方警員可能聲稱並非教徒,不知「耶穌」為何物
  當日有見示威暴徒屢次提及「耶穌」,
  有合理懷疑「耶穌」係黑幫坐館,暴動乃由「耶穌」所搧惑,
  所以警員要求「叫你耶穌落嚟見我」是正常執法行為

2. 為了釐清事實,警方可能要求法庭傳召「耶穌」出庭作供
  若「耶穌」沒有按時出庭,警方可能要求以藐視法庭罪通緝「耶穌」
  情況會好尷尬

3. 萬一「耶穌」真係顯靈,出庭作供指控克警
  但「耶穌」作供前要宣誓
  若「耶穌」手按聖經宣誓,會被辯方大狀質疑有利益衝突
  因為聖經內的大部份內容都係由「耶穌」的門徒所書寫

4. 如「耶穌」放棄用聖經宣誓,就更大鑊!
  法庭幾百年傳統,證人都係手按聖經宣誓,
  估唔到連聖經主角「耶穌」自己都唔buy呢套,
  普通法幾百年傳統被顛覆,法治玩完

應該問下X道衛理的牧屍點解耶穌唔快D接民主傑青

貢都得?貢要佔花園道大教堂,請天父出來主持公道。

電視聽到暴徒媽媽叉叉喎!嚴人寬己?

如果市民真金白銀用自己錢去司法覆核,行駛公民權利係無可厚非,但下下用政府錢即係納稅人既錢去滿足自己而非廣大市民既意願就明顯係錯啦

耶穌見到你班暴徒都驚

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-6-26 11:58 AM 發表
如果真係有天堂同地獄, 成班奸邪妖魔上曬去, 咁我寧願落地獄.

信耶穌??? 我挑
天堂同地獄根本冇人見過,都係教徒自已講出來呃下世人,神無所不能無所不在無所不知,連出來見個面都吾得😂

咁都司法67,痴孖根