• 瀏覽: 47,755
  • 回覆: 282
  • 追帖: 3
+8
【明報專訊】反修例示威者上周五及前日堵塞灣仔稅務大樓及入境處,惹來部分市民不滿,有網民昨發起「唔好意思」行動,在稅務大樓派傳單、糖果及飲品,並向途人90度鞠躬和說「唔好意思」。有市民接過傳單後說不接受道歉,因為他們「根本無做錯」。
有市民表示道歉沒用,因為都是阻礙別人。市民章先生說不會接受年輕人道歉,因他們根本不需道歉,「真的做錯了的大人、高官就不用道歉,他們(示威者)沒做錯,一元都沒收過,就出來鞠躬,我覺得社會太可笑了」。他說前日打算到稅務大樓辦理商業登記,最後辦不成,「就遲一天啊,世界不會玩完的」。

呢位先生曲線話班友係硬膠仔?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20190626/s00001/1561486947490/稅局市民拒示威者道歉-根本無錯

係被挑選嘅受訪者!佔中時見得多,霸完街再扮司機受訪話佔路冇阻駕駛人士!今次仲簡單,除咗口罩就掂

為啥道歉?
香港特色?

又想幫班「本土黑社會」漂白,可惜網上咁多視頻,巳經好清楚哋呢班垃圾有幾「暴力達義」。
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-6-26 05:32 AM 發表
【明報專訊】反修例示威者上周五及前日堵塞灣仔稅務大樓及入境處,惹來部分市民不滿,有網民昨發起「唔好意思」行動,在稅務大樓派傳單、糖果及飲品,並向途人90度鞠躬和說「唔好意思」。有市民接過傳單後說不接受道歉,因為他們「根本無做錯」。
有市民表示道歉沒用,因為都是阻礙別人。市民章先生說不會接受年輕人道歉,因他們根本不需道歉,「真的做錯了的大人、高官就不用道歉,他們(示威者)沒做錯,一元都沒收過,就出來 ...

條友似黃友自己人扮

拉晒去坐花廳

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-6-26 05:32 AM 發表
有市民表示道歉沒用,因為都是阻礙別人。市民章先生說不會接受年輕人道歉,因他們根本不需道歉,「真的做錯了的大人、高官就不用道歉,他們(示威者)沒做錯,一元都沒收過,就出來 ...
有時覺得,
那些年青人未必最錯,
最錯是後面推波助瀾嗰班仆街大人。

小完你條女,講句對不起,甚至又繼續小過得唔得?

昨日搞你,今天知錯道歉,明天再插你!

思覺失調也是病!記得睇醫生。

繼上次「戲子媽媽」擋警後,今次又出現「臨記章先生」遲一日去交商業登記

呢班垃圾似有精神病,做爛仔攪完事,轉個頭叫人原諒佢,過多2日又嚟過!  

看來世界大戰不遠了,因為天要你滅亡,必會讓你瘋狂!

引用:
原帖由 喜歡你百份之51 於 2019-6-26 06:03 AM 發表
條友似黃友自己人扮
就算唔係,希望佢能夠被黃衛兵影響到生活,到時睇下又會唔會話無錯.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]