• 瀏覽: 27,254
  • 回覆: 181
+8
記得當年立法會班議員全部委任
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點
香港市民專心工作搵錢,完全唔關心政治

香港而家搞成咁,真係多L謝曬肥彭

又有政治部, 會好好招呼反對人士

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-6-25 02:20 PM 發表
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點

所以我建議真香港人跪求英國給予香港一個新港口,面積一樣地方,等香港人全體喬遷過去, 再發展成為'大英'之珠,甚至'地球'之珠!!!

星期三, 大家就由黃總統帶領跪拜大英女皇, 不答應,不起來!

因為香港咁近中國大陸, 萬惡的中國除時都可以侵略香港, 一定要喬遷到英國本土, 遠離中國, 那才有用!
真香港人,為了自已的幸福,逃離中國魔掌, 真係要好好考慮小弟的建議!!

500百萬人真香港人哭跪大英女皇, 多震撼! 上帝都給大家感動到!!

真香港人,加油呀!!

引用:
原帖由 Herme 於 2019-6-25 05:38 PM 發表
又有政治部, 會好好招呼反對人士
出完白手套
再搵浩南哥出馬!
good old days....

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-6-25 05:41 PM 發表

所以我建議真香港人跪求英國給予香港一個新港口,面積一樣地方,等香港人全體喬遷過去, 再發展成為'大英'之珠,甚至'地球'之珠!!!

星期三, 大家就由黃總統帶領跪拜大英女皇, 不答應,不起來!

因為香港咁近中國大陸, 萬惡的中國除時都可以侵略香港, 一定要喬遷到英國本土, 遠離中國, 那才有用!
真香港人,為了自已的幸福,逃離中國魔掌, 真係要好好考慮小弟的建議!!

...
一於送去火星殖民啦
先送上星期上街果班
太陽系食粥定食屎靠佢地喇

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-6-25 05:41 PM 發表

...
我會號召藍營幫手求英女皇接收班黃色難民

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-6-25 02:20 PM 發表
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點

咁叫英國收哂B N O持證人和他們的子女會吾會容易啲,話哂係英國國民喎!

引用:
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點

因為肥彭政府,
留咗太多後門俾地產商!

仲有太多外國早有,
以防止樓價炒上的稅項,
香港係完全冇與時並進!
(好多國家出售物業,
會收15-50%稅項,
出租都一樣收高稅率!
買第二物業同樣收稅)

但肥彭收咗一男子利益,
為地產商增取50年不變!

港人冇咗中國保障,
冇國家保障房,社保基金!

好在有 CY 出現,
行返高地價政策,
要地產商支助建政府樓!

未來基金,關愛基金,
公援綜援,生活津貼,
低收入家庭津貼,
長者醫療卷,學卷等等!
又年年為公務員加薪。

平行返個K型社會!

引用:
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點

當年連精子都唔係既杰青表示應同。

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-6-25 14:20 發表
個個橡皮圖章
行政長官直接歆點

冇人講民主咪得囉。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-6-25 07:05 PM 發表

冇人講民主咪得囉。
當年都有人講民主,不過只准講,仲要跟隨港英政府的口吻講

呢家都係中央歆點 但香港回歸每日中毒咁黎愈黎愈衰
我國管治系統再次發揚光大 政治手法高明

我地老鬼近排吹開水,有人話自己後生就好似依家班學生咁蠢,以為彭定康係好人,又親民又幫香港爭取民主,當時最憎係魯平。點知後來香港領哂野先發現彭定康係笑騎騎放毒蛇既標準政客。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]