• 瀏覽: 8,585
  • 回覆: 61
+7
前政務司司長陳方安生表示,行政長官林鄭月娥在修訂《逃犯條例》事件中責任最大,但下台無補於事,因為難以找到替代人選,而且政府還有很多事情要處理。 陳方安生說,行政會議成員要負上相當責任,她認同行會需要重組,如果有官員問責下台,律政司司長鄭若驊作為政府最高層法律顧問,責任重大。

雖然我講過唔會再討論任何同修例有關嘅新聞,但呢件事實在太大、太反常、太自我顛覆喇!
四萬係唔係話香港特首呢個位,邊個上位都唔會做得比林鄭好呀?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1464866-20190625.htm?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-25 01:08 PM 發表
前政務司司長陳方安生表示,行政長官林鄭月娥在修訂《逃犯條例》事件中責任最大,但下台無補於事,因為難以找到替代人選,而且政府還有很多事情要處理。 陳方安生說,行政會議成員要負上相當責任,她認同行會需要重組,如果有官員問責下台,律政司司長鄭若驊作為政府最高層法律顧問,責任重大。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1464866_1_L_201906251 ...
陳太好波⋯⋯⋯行會係777智囊圑⋯⋯⋯

仲要唔要求特赦呀??

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-25 01:08 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1464866_1_L_201906251 ...
無人會俾777做得仲差⋯⋯⋯

特首下台,你都無得做特首,你只能做『女漢奸』四人幫打咀炮

泛民政棍似乎統一口徑,要入行會

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-25 01:10 PM 發表

陳太好波⋯⋯⋯行會係777智囊圑⋯⋯⋯
第一個應該踢走梁君彥

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-6-25 01:16 PM 發表

第一個應該踢走梁君彥
特區政府庫房開源節流⋯⋯應該刪除主席蛋散咀炮位⋯⋯⋯靜D⋯⋯⋯坐低⋯⋯⋯趕人出大廳⋯⋯⋯

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 25/6/2019 13:16 發表

第一個應該踢走梁君彥
佢係立法會主席, 好似唔關行會的事。

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-25 01:12 PM 發表

無人會俾777做得仲差⋯⋯⋯
換句話講,四萬要保住林鄭,係想令香港變得更差,令香港人更分裂,讓香港人更憤怒?

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-25 01:28 PM 發表

佢係立法會主席, 好似唔關行會的事。
唔尊重三權公立嘅人,係咁上下喇!

若果真的重組, 何止行會, 某些主要官員也要撒職, 重新開始過。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]